Társoldalunk:

A Ferrari pilótája kis híján bajba keverte legendás apját a Dakaron - videó

2023.01.06. 14:14

A Ferrari Forma-1-es pilótája, Carlos Sainz legutóbb a Dakar-ralin került középpontba, miután segítőkészsége miatt kis híján megbüntették ralilegenda apját.

A négyszeres Dakar-győztes Carlos Sainz idén már 17. alkalommal indult el a híres raliversenyen, ám ezúttal fia, a Ferrari F1-es pilótája, Carlos Jr. is elkísérte és ott segít apjának, ahol csak tud. Ám pechjére a FIA jelentette az esetet, a verseny bírái pedig vizsgálatot indítottak, mert egy felvételen látható, amint a spanyol Formula–1-es versenyző becsukja az elektromos Audi ajtaját, miután apja az autó hátsó felfüggesztését javította.

A gyanú szerint a csapat ezzel megszegett egy szabályt, miszerint csapattagok és csapatszállító járművek verseny közben nem tartózkodhatnak egy kilométeres körzeten belül a versenyzőhöz képest.

Az Audi és idősebb Sainz azzal érveltek, hogy Sainz Jr. nem a csapat tagja, és nem a csapat kezdeményezésére segédkezett. Ez végül elegendőnek bizonyult arra, hogy megússzák a büntetést, mivel a versenybírók jelezték, „nincs bizonyítékuk arra, hogy jogi értelemben a csapat megszegte a szabályokat".