Társoldalunk:

Kiderült, mikor mutatják be az Alpine 2023-as Forma-1-es autóját

2023.01.05. 18:03

A francia Alpine csapat bejelentette, hogy február 16-án, Londonban mutatja be a 2023-as Forma–1-es autóját, ami az A523 nevet viseli majd.

A francia csapat az előző szezonban a negyedik helyen végzett a konstruktőrök a bajnokságában, az idei szezonban pedig teljesen francia felállásban fognak versenyezni, Esteban Oconnal és Pierre Gaslyval a volánnál.

Laurent Rossi, a csapat vezérigazgatója elmondta, hogy a 2022-es negyedik helyezésük fontos lépés a konstruktőrök számára, mivel a bajnoki címért való küzdelem felé akarnak haladni.

A szezon elején az volt a cél, hogy egy új struktúrát hozzunk létre, amit meg is tettünk. Ennek a struktúrának az volt a lényege, hogy az egész szezon során újításokat, fejlesztéseket csináljunk, hogy versenyképesebbek legyünk. Ezeket meg is tettünk, ami végül egy jobb pozícióban csúcsosodik ki."

Laurent Rossi (balra) bízik benne, hogy az Alpine komoly tényező lesz a Forma-1-benForrás: AFP/Franck Fife

„Ez fontos, nem csak pénzügyileg, hanem a lendület szempontjából is. Azt mondtuk, hogy minden évben megpróbálunk előrelépni, hogy minél jobban felzárkózzunk a topcsapatokhoz" - mondta Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója.