Társoldalunk:

David Coulthard kioktatta a Red Bull főnökét

2023.01.05. 08:00

A korábbi világbajnoki ezüstérmes pilóta, David Coulthard szerint a Red Bull Forma-1-es csapatát vezető Christian Hornernek el kellene fogadnia a sajtótól érkező kritikákat.

A Red Bull az elmúlt egy évben többször is a kritikák középpontjába került, főként a költségvetési limit túllépése és a 2021-es világbajnokság vitatott végjátéka miatt.

Ennek kapcsán akkor robbant ki botrány, amikor a csapat a mexikói hétvégén bojkottálta a brit Sky Sports csatornát, miután annak egyik munkatársa egy műsorban arról beszélt, 2021 végén Lewis Hamilton bajnoki címét "ellopták" a biztonsági autós incidenssel.

A csapatvezető, Christian Horner szerint a Red Bull olcsó célpontjává vált a bírálatoknak, a mexikói döntést pedig azért hozták meg akkor, mert az említett megjegyzést felháborítónak tartották. A csapat korábbi versenyzője, David Coulthard ennek kapcsán beszélt arról, hogy Hornernek a jövőben nem szabad ilyen érzékenyen reagálnia a kritikákra.

"Ami a médiát illeti, mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy a saját nézőpontja alapján értelmezze a különböző eseményeket és történéseket. Ha mindig csak azok véleményét figyeled, akik egyetértenek veled, vagy szép dolgokat mondanak rólad, akkor eléggé szűklátókörű lesz az életszemléleted" - jegyezte meg a skót legenda.

Coulthard szerint Horner túlzottan érzékenyen reagál a kritikákraForrás: Getty Images/2019 Humberto Romero/Humberto Romero

"Gyanítom, hogy a McLaren is érzékeny a kritikákra, és a Mercedest is érte némi bírálat a domináns időszak alatt. Ezt egészen egyszerűen csak el kell fogadnod. El tudom képzelni, hogy például a Ferrarinak mennyit szúrnak oda nap, mint nap Olaszországban. Van egy régi kifejezés, a régi csapattársam, Mark Webber sokszor mondogatta, hogy ha meg akarod tudni, milyen valakinek a bőrében lenni, akkor sétálj egy mérföldet a cipőjében. Érthető, hogy Christian és a Red Bull is érzékeny lesz a kritikákra, mert ez személyes ügy" - tette hozzá Coulthard.

Forrás