Társoldalunk:

A Ferrari pilótája úgy érzi, csapata közel van a Red Bullhoz

2023.01.05. 16:14

Carlos Sainz, a Ferrari pilótája úgy véli, csapatának reális esélye van arra, hogy megelőzze a Red Bullt a 2023-es szezonban.

A Ferrari tavaly remekül kezdte a szezont, hiszen Sainz csapattársa, Charles Leclerc két győzelmet aratott az első három futamon. Leclerc és a Ferrari remeklése azonban hamar véget ért a stratégiai hibák, a megbízhatatlanság és a pilóták egyéni hibái miatt, miközben Max Verstappen és a Red Bull elképesztő formát mutatott a világbajnoki cím megszerzéséhez vezető úton.

A kudarc okozta csalódás ellenére Sainz rengeteg pozitívumot tapasztalt, és úgy érzi, a Ferrari nem áll messze attól, hogy áthidalja a Red Bullhoz képest meglévő teljesítménybeli különbséget.

„Úgy érzem, van esélyünk. A Red Bull dominált, de anélkül domináltak, hogy tempóban egyértelműen előrébb lettek volna. Nem érzem, hogy annyira le vagyunk maradva az autó fejlesztése és az autó teljesítménye tekintetében. Biztos, hogy az autónk valójában nincs is olyan messze a Red Bulltól" - mondta Sainz, aki Austinban pole-pozícióból indult, de a rajt után ütközött George Russellel, ezt követően pedig feladta a versenyt.

Carlos Sainz bízik benne, hogy csapata jövőre megszoríthatja a Red BulltForrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

A Ferrari 2007 óta első versenyzői, 2008 óta pedig első konstruktőri bajnoki címére hajt.

„Arra kell koncentrálnunk, hogy megértsük a gumikat, és megnézzük, hogyan lehetünk gyorsabbak a versenyen, mert egyértelmű, hogy a Red Bull a versenyeken hozzánk képest sokkal gyorsabb. Ami a stratégiát, a verseny kivitelezését, a gumikezelést illeti, ez egy másik lépés, amin már dolgozunk. De a tiszta teljesítményt tekintve nem vagyunk messze tőlük. Csak egy kicsit több teljesítményt és egy kicsit több leszorítóerőt kell az autóba tennünk, és máris ugyanolyan szinten - vagy gyorsabbak - leszünk. Reméljük, hogy ez sikerülni fog" - tette hozzá a spanyol pilóta, aki az előző szezonban 246 pontot gyűjtött.