Társoldalunk:

Hamilton arról beszélt, melyik Forma-1-es csapat szoríthatja meg a Red Bullt

2023.01.04. 16:36

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton reméli, hogy a Mercedes 2023-ban újra ott lesz a bajnoki címért folytatott küzdelemben – és két másik csapatot is megnevezett, akiktől azt reméli, hogy az idei szezonban szintén az élmezőnyben fognak harcolni.

Az előző szezonban megszakadt a Mercedes hosszú konstruktőri bajnoki győzelmi sorozata, mivel 2022-ben a Red Bull végzett az élen, Max Verstappen pedig rekordot jelentő 15 győzelmet aratott a szezon során, ezzel pedig megszerezte második világbajnoki címét. Hamilton ezzel egyidejűleg pályafutása első győzelem nélküli szezonját élte át, míg a Mercedes visszaesett a harmadik helyre.

A brit pilóta arra számít, hogy 2023-ban a Ferrari és a Red Bull ismét az élen lesz, és reméli, hogy a Mercedes is harcba szállhat a vb-címért – és akár a McLaren és az Alpine is csatlakozhat hozzá.

Szeretném azt hinni, hogy mi leszünk azok, akik versenyben lesznek velük, és képesek leszünk újra legyőzni a Red Bullt. Nagyon remélem, hogy a Ferrari erős lesz a következő években. Határozottan nehéz évük volt, de volt néhány jel, ami arra utalt idén, hogy jobbak lesznek. Jó volt látni, hogy a Ferrari ismét jól teljesít" – mondta Hamilton.

Hamilton bízik benne, hogy az idei szezon izgalmasabb leszForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

„Remélem, hogy jövőre nem csak két csapat harcol majd a bajnoki címért. Bízom benne, hogy legalább hárman leszünk, vagy akár többen is. Miért ne lehetne ott a McLaren? Vagy akár az Alpine, hiszen elképesztően jól teljesít" – folytatta a hétszeres világbajnok.

Hamilton bízik a csapatvezető Toto Wolffban, akinek most az a feladata, hogy újra csúcsra juttassa a Mercedest.

„Toto Wolff vezetőként arra koncentrál, hogy valóban felemelje az embereket. Nem ismerek más vezetőt, aki odamegy az emberhez és megkérdezi, hogy hé, hogy mennek a dolgok otthon? Hogyan segíthetnék, hogy több időd legyen a feleségeddel, a férjeddel, a pároddal, a gyerekeiddel, hogy boldogabban jöjj be dolgozni, és hogy jobban akarj elköteleződni?Ez Toto. Ezért is van igazi éhség a csapatban" – tette hozzá Lewis Hamilton.