Társoldalunk:

Ricciardo elárulta, hogy mi bántotta a legjobban a Red Bullnál töltött időszaka alatt

2023.01.03. 11:43

A Forma-1 mezőnyéből kikerülő Daniel Ricciardo belátta, hogy a Red Bullnál bizonyára több babér termett volna a számára. Az ausztrál azonban azt is kiemelte, hogy a Renault-val elért dobogóira nagyon büszke.

Daniel Ricciardo kikerült a mezőnyből a 2022-es szezon végén. Mint ismert, az ausztrál nem tudott jelentős formajavulást felmutatni a McLarennél, ezért a wokingi alakulat vezetősége a menesztése mellett döntött. Ricciardo a Red Bulltól kapott mentőövet, hiszen a Milton Keynes-i alakulatnál lesz tartalékpilóta 2023-ban, tehát visszatér oda, ahol pályafutása legnagyobb sikereit elérte.

Ricciardo arra a kérdésre, hogy gondol-e arra, mi lehetett volna, ha a Red Bullnál marad, az ausztrál pilóta azt válaszolta: Nem így tekintek rá, mert semmi sem biztos - derült ki a motorsport.hu oldaláról.

Ricciardo kicsit csalódottForrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

Ha ott maradok az elmúlt négy évben, vajon mondhatnám, hogy több dobogós helyezésem lett volna, mint amennyit elértem? Mennyi is volt valójában, talán három vagy valami hasonló? Igen, magabiztosan állíthatom, hogy több dobogós helyezésem lett volna, mint amennyit amúgy szereztem - mondta el Ricciardo.

„De sosem lehet tudni. Nyilvánvalóan akkor úgy éreztem, hogy ez a megfelelő nekem. Úgy éreztem, hogy változásra van szükségem, és egy kicsit újra kell kezdenem. Ha folytattam volna [a Red Bullnál], akkor vajon nőtt volna ez a késztetés? Mondjuk kíváncsibb lettem volna, vagy kevésbé lettem volna boldog?

„Nem biztos, hogy jó lett volna, ha maradok. Nem nézek vissza, és nem mondom azt, hogy »ember, nem kellett volna [elmennem]«. De természetesen őszinte lehetek magamhoz, és mondhatom, hogy »igen, egy kicsit kockáztattam«."

Még mindig úgy érzem, hogy a Renault [váltás] elég jó volt, különösen 2020-ban - [az volt] az egyik legjobb szezon, mióta az F1-ben vezettem. Hogy a csapat újra dobogóra állhatott, arra nagyon büszke voltam - árulta el az ausztrál pilóta.

A Renault-nál eltöltött két évet követően aztán az ausztrál némi meglepetésre bejelentette, hogy szerződést kötött a McLarennel. Sokan arra számítottak, hogy Norrisszal az oldalán a mezőny egyik legütősebb pilótapárosát alkotják majd, azonban Ricciardo teljesítménye visszaesett, és még a pontszerzés se jött össze neki gyakran.

„De nyilvánvalóan a McLaren, még a győzelemmel együtt is... Szóval a győzelem egy csúcs volt, és ezt nem tudom elfelejteni, nem tudom figyelmen kívül hagyni. Nézhetem és mondhatom, hogy »én megpróbáltam ezzel [és] nem igazán jött össze«."

„Az ember él és tanul, de nem tekintek vissza sajnálkozva. Csak azt mondom: »Oké, ez egy kihívás volt, amit elvállaltam, és nem úgy sikerült, ahogy reméltem«" – zárta le a gondolatait az ausztrál, aki a Red Bullnál találhat újra magára.