Társoldalunk:

Ezért nem lehet tökéletesnek nevezni Max Verstappen szezonját

2023.01.02. 09:03

A korábbi Forma-1-es pilóta, Romain Grosjean szerint a világbajnoki címét megvédő Max Verstappen hajszál híján tökéletes idényt teljesített 2022-ben.

A 2009 és 2020 között a Renault, a Lotus és a Haas színeiben 179 nagydíjon rajthoz álló francia pilóta szerint Verstappen különösen a Magyar és a Belga Nagydíjon volt ellenállhatatlan.

"Őszintén mondom, hogy a legjobb egyéni teljesítmény volt, amit valaha láttam a Forma-1-ben. 99 százalékos idény volt, az utolsó 1 százalék pedig Brazíliában maradt. Az egy rossz ízű üzenet volt" - utalt Grosjean az Interlagosban történtekre, amikor a már régóta biztos világbajnok holland a csapat kérésére sem volt hajlandó elengedni csapattársát, Sergio Pérezt.

Max Verstappen idényébe valóban nagyon nehéz lenne belekötniForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"De ezen kívül egy szavam sem lehet rá. Fantasztikus volt az időmérőkön és a versenyeken is. Amikor belekerül valaki egy olyan pozitív spirálba, mint ő, aki semmi sem állíthatja meg. Eltekintve a Brazíliában történtektől, ennél jobb idényt szerintem aligha lehet teljesíteni - fejezte ki elismerését Grosjean.

A Magyar és a Belga Nagydíjakról külön is szólt a francia.

Azon a két versenyen mindenkinél sokkal jobb volt. Ilyen még ellenfélként sem igazán rossz átélni, mert közben azt mondhatod, hogy oké, ez egy másik szint.