Társoldalunk:

Hamilton pocsék szezonjáról beszélt Coulthard

2023.01.02. 20:55

A korábbi világbajnoki ezüstérmes pilóta, David Coulthard szerint Lewis Hamilton 2022-ben nem volt bajnokesélyes, ezért nem tudott kellően felpörögni a futamokra.

A hétszeres világbajnok Hamilton 2021-ben kevéssel csúszott le a rekordot jelentő nyolcadik vb-címről, tavaly pedig nem kapott lehetőséget a visszavágásra, a Mercedes ugyanis hosszú évek után először nem tudott bajnokautót tervezni.

"Szerintem Lewis csak a szezon alatt találta meg az energiát és vált újra sikeréhessé" - mondta Coulthard, aki szerint a tavalyi évet győzelem nélkül záró Hamiltonban sokáig nyomot hagyott a 2021-es kudarc.

Lewis Hamilton futamgyőzelem nélkül zárta a 2022-es évetForrás: AFP/Mohd Rasfan

Az Abu-dzabi Nagydíj után rövid volt a téli szünet, és Lewis frusztrálttá vált. Emellett nagyon hosszú ideig az élmezőnyben versenyzett és kapott egy plusz csapást is, amikor az autója az év elején nem volt elég jó a pole pozíció megszerzéséhez és a futamgyőzelemhez. George Russell egyértelmű, hogy remekül teljesített, ezt szeretném határozottan kijelenteni" - tette hozzá a skót legenda, aki szerint Hamilton teljesítménye azért nem pörgött fel, mert ezúttal nem volt bajnokesélyes.

Coulthard álláspontjával a korábbi többszörös futamgyőztes, Mark Webber is egyetértett. Ha az új szezonban ismét elérhető lesz számára a győzelem, akkor ismét a régi Hamiltont látjuk majd" - mondta az ausztrál pilóta.

Hamilton tavaly a hatodik helyen zárt az egyéni bajnokságban, amelyet zsinórban másodszor nyert meg az immár kétszeres világbajnok Max Verstappen.

Forrás