Társoldalunk:

Ricciardo tagadja, hogy totális kudarcba fulladt a karrierje

2023.01.02. 17:05

A Red Bull, a Renault és a McLaren korábbi pilótája, Daniel Ricciardo szerint egyáltalán nem igaz, hogy az elmúlt években kudarcba fulladt volna az F1-es pályafutása.

Az ausztrál pilóta 2018-ban, négy év után távozott a Red Bulltól és a Renault, később pedig a McLaren versenyzője lett. Utóbbitól való távozás után nem jutott számára ülés az aktív mezőnyben, így korábbi csapatánál, a Red Bullnál lesz harmadik számú pilóta a 2023-as szezonban.

Max Verstappen, valamint főnöke, Christian Horner úgy vélték, Ricciardo akkor hibázott nagyot, amikor 2018-ban elhagyta a Red Bullt, ám az ausztrál versenyző nem bánta meg, hogy a Renault-nál folytatta karrierjét.

"Hiszem, hogy helyesen választottam. Igazán szükségem volt erre, de az biztos, hogy lehet azt mondani, hogy papíron, ha maradtam volna a Red Bullnál, több dobogóm lett volna, talán több versenyt nyertem volna" - mondta Ricciardo, aki szerint nem igaz, hogy a Red Bull elhagyása óta kudarcba fulladt a pályafutása.

Daniel Ricciardo nem bánta meg, hogy 2018-ban elhagyta a Red BulltForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

"Ha önmagamat értékelem, elmondhatom, hogy a Red Bull után is voltak sikereim. A Red Bull ma fergeteges helyzetben van, de a 2018-as szezonom a csapattal egy katasztrófa volt. Nem hibáztatom őket, de nem voltam boldog akkor. Szóval úgy érzem, igazán szükségem volt rá, hogy kipróbáljak valami mást, és ha azt nézem, hogyan éreztem magam 2018-ban, kitartok emellett. Továbbra is úgy hiszem, hogy helyes lépés volt" - tette hozzá a 33 éves versenyző.

"Nyilván nincs elérhető hely élcsapatnál jelenleg, szóval jobb egy kicsit eltávolodnom, összeszednem magam, erőt gyűjtenem, és ha nem lesz elérhető hely hat hónapon belül sem, akkor talán logikus lesz újabb próbát tenni. De egyelőre jobb, ha kihagyom az évet, nem lesz ülésem, és nem élek bármilyen lehetőséggel, ami vagy működik, vagy nem. Amúgy a Red Bull szerintem három autót fog indítani jövőre, szóval rendben leszek!" - viccelődött a jövőjét illetően Ricciardo.

Forrás