Társoldalunk:

Egy másik csapat a mérce a McLarennek a csalódást keltő szezon után

2023.01.01. 17:39

A wokingi istálló vezérigazgatója, Zak Brown a csalódást keltő 2022-es eredmény után mindenképpen javulást vár az idei szezontól.

Ugyan a McLaren az egész idényben kiélezett csatát vívott az Alpine-nal a konstruktőri pontverseny negyedik helyéért, végül annak ellenére alulmaradt a küzdelemben, hogy sokkal több technikai probléma sújtotta Fernando Alonsót (és Esteban Ocont). Ez elsősorban Daniel Ricciardo gyenge teljesítményének volt köszönhető – hiszen Lando Norris kimagaslóan a legjobb volt a középmezőnyből –, így nem véletlen, hogy a csapat 2023-nak már Oscar Piastrival vág neki. A csapatfőnöki poszton is változás történt, hiszen Andreas Seidl helyét Andrea Stella veszi át.

Zak Brown vezérigazgató elismerte, nem elégedett az előző idénnyel.
„Ez egy kemény szezon volt, az biztos. Az ötödik hely kiábrándító egy negyedik és egy harmadik után. Voltak nehézségeink, de volt néhány jó hétvégénk is, na meg egy szép dobogós helyezés Landótól. Sokat küzdöttünk azzal, hogy megbirkózzunk Daniel gyenge teljesítményével és többet hozzunk ki belőle. Mindenki jól tudja, hogy ez komoly nehézséget okozott nekünk egész évben és a média is sokat foglalkozott vele. Most nagyon izgatottak vagyunk, hogy Oscar személyében egy másik ausztrál pilótát sikerült megszereznünk, de ez sem zajlott dráma nélkül. Szóval tényleg kemény évünk volt" – nyilatkozta Brown.

Zak Brown előrelépést vár 2023-tólForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Két dolgot kell szem előtt tartanunk: az egyik, hogy milyen közel vagyunk a győztes csapathoz, és ha ez a csapat nem a Mercedes – hiszen nekünk is Mercedes erőforrásunk van –, akkor hozzájuk mennyire vagyunk közel. Ez a két adat az elsődleges a versenyképességünk szempontjából és 2023-ban közelebb akarunk kerülni hozzájuk, mint 2022-ben. Ezen túl nehéz lenne konkrét célokat meghatározni – folytatta Brown. – Természetesen szeretnénk legalább a negyedik helyre visszakapaszkodni, de ahhoz, hogy az első háromba kerüljünk, kicsit magasabb szintű technológiára lenne szükség."