Társoldalunk:

Az Alpha Tauri a következő szezonban már kevésbé függne a Red Bulltól

2022.12.31. 16:38

Franz Tost, az Alpha Tauri Forma-1-es csapat vezetője elmondta, hogy rendkívül elégedetlen a csapat tavaly szereplésével.

Az Alpha Tauri 2021-ben egy felfelé ívelő csapat benyomását keltette, hiszen 142 pontot szerzett, és lenyűgöző hatodik helyen végzett az Forma-1 előző korszakának utolsó évében.

A 2022-es szezonban aztán Pierre Gasly és Cunoda Júki mindössze 35 pontot tudtak szerezni, így az Alpha Tauri a kilencedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, ami hatalmas visszaesés.

Ennek a legfőbb oka, hogy a Red Bull testvércsapata nehezen alkalmazkodott az év elején életbe lépett szabályváltozásokhoz, és a riválisokhoz képest versenyképtelen autót készített.

A sikertelen szezon után Pierre Gasly úgy döntött, hogy az Alpine-hoz igazol annak reményében, hogy rendszeresen harcban lesz a dobogóért.

Az elmúlt szezonra visszatekintve Tost nem fogta vissza magát, amikor a csapata teljesítményéről beszélt, és azt állította, hogy egyszerűen nem voltak elég jók.

Franz Tost és a japán Cunoda JúkiForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Peter Fox

„Nem lehetek elégedett ezzel a szezonnal, mert nem értük el a céljainkat. Egyszerűen nem voltunk elég jók a különböző területeken. Az autó nem volt elég versenyképes, ezért nehéz volt pontokat szerezni, az élen lenni, mint tavaly néhányszor Remélem, hogy a mérnökeink megértették, mit kell tenniük a jövő évi autóval kapcsolatban, és egy versenyképesebb csomaggal térünk vissza" - mondta az AlphaTauri csapatfőnöke, aki a távozó pilótája helyére a holland Nyck de Vriesnek szavazott bizalmat.

Tost azt is elmondta, hogy csapata jövőre kevésbé fog függni a Red Bulltól, mivel több saját alkatrészt szeretnének kifejleszteni az autójukhoz, ahelyett, hogy a vezető csapattól vásárolnának alkatrészeket.