Társoldalunk:

A Forma-1 világa is a meghalt Pelé előtt tiszteleg - képek

2022.12.30. 12:00

A Forma-1 világa is tiszteletét fejezte ki a hosszas betegség után csütörtökön, 82 esztendős korában elhunyt Pelé, háromszoros világbajnok brazil labdarúgó halála kapcsán.

Pelé neve nemcsak a labdarúgásban, de az egész világon fogalom, így az F1-ben is. Elvesztése mindenkit megrázott, a száguldó cirkusz nevében a sorozat elnöke, Stefano Domenicali tisztelgett a futballista előtt, de sokan mások is kifejezték a részvétüket.

"Nagyon szomorú hallani a hírt, hogy Pelé, a valaha volt egyik legjobb labdarúgó elhunyt. Ragyogó fény volt Brazília és milliók számára szerte a világon. Ügyessége, mosolya és ragyogása örökké élni fog. Gondolatban a családjával vagyunk ezekben a nehéz időkben."

Az F1 mezőnyéből is többen is adóztak Pelé emléke előtt. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a közösségi odalán emlékezett:

"Elvesztettünk egy legendát. Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tehetségedet, zsenialitásodat és a szeretetedet! Pelé öröksége mindig és örökké inspirálni fog minket"- írta Hamilton.

Lewis Hamilton is elbúcsúzott PelétőlForrás: Lewis Hamilton/Instagram

A futball királya. Nyugodj békében, Legenda!" - írta az Alpine versenyzője, Pierre Gasly.

Pierre Gasly is elbúcsúzott a legendátólForrás: Pierre Gasly/Instagram

A korábbi F1-es pilóta, a brazil Felipe Massa sem feledkezett el Peléről.

"Az olyan embernek, mint én, aki imádja a focit és a brazil válogatottat, Pelé egy ikon, minden idők legjobbja, aki a futball mellett más sportágak képviselőit is inspirálta. Pelé hagyatéka örök, akárcsak ő. Részvétem a Király családjának."