Kilenc éve történt Michael Schumacher szörnyű balesete

michael schumacher, baleset, kórház
Michael Schumacher a bahreini pálya box utcájában, 2010. május 12.
Vágólapra másolva!
Kilenc évvel ezelőtt, 2012. december 29-én nemcsak a Forma-1, hanem az egész sport világát megrázta a Michael Schumacher síbalesetéről szóló hír. A hétszeres világbajnok versenyző tapasztalt síelőként esett szerencsétlenül a franciaországi Meribel közelében. 

Az első hírek még arról szóltak, hogy Schumacher magánál van, sokkot kapott és kicsit zavart, de nem súlyos az állapota, később azonban kiderült, hogy a valóság ennél sokkal borúsabb: hiába viselt sisakot, súlyos fejsérülést szenvedett. A grenoble-i kórházba vitték, ahol késő este azt közölték, hogy a bajnok állapota kritikus, az életéért küzd. Megműtötték és mesterséges kómába helyezték, hogy csökkentsék a duzzanatot az agyában.

Michael Schumacher a bahreini pálya boxutcájában, 2010. május 12-én Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Fél évvel később, 2014 nyarán jelentették be, hogy Schumacher már nincs kómában, átvitték a svájci Lausanne-i egyetemi kórházba, majd ugyanazon év szeptemberében otthonában, családja körében folytatták a rehabilitációját.

Schumacher balesetének helyszíne a francia Alpokban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/David Ebener

Családtagjai, ismerősei és barátai a legnagyobb titokban tartják hogylétét, a majdnem tíz év alatt semmilyen hír vagy fotó nem szivárgott ki Schumacher állapotáról.

A Netflix 2021-es dokumentumfilmjében is csak konkrétumok nélkül beszélt a történtekről Michael Schumacher felesége, Corinna.

Michael Schumacher felesége, Corinna érkezik a grenoble-i Központi Egyetemi Kórházhoz, 2014. január 3-án Forrás: AFP/David Ebener

"Természetesen mindennap hiányzik Michael, miközben itt van velünk. Máshogy van itt, de itt van, és ez erőt ad mindannyiunknak.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy jobban érezze magát, hogy érezze, hogy a családja mellette áll és támogatja. Nagyon fontos számomra, hogy továbbra is élvezhesse a magánéletét, amennyire csak lehetséges. Ő is mindig védett minket, most mi védjük Micahelt" - mondta a filmben Michael Schumacher felesége.

Szurkolói a mai napig hisznek és bíznak gyógyulásában, a #KeepFightingMichael hashtaggel biztosítják támogatásukról a hétszeres Forma-1-es világbajnokot és családját. abb Forma-1-es és motorsport-közösség – visszafojtották a lélegzetüket az állapotával kapcsolatos hírekre.