Társoldalunk:

Elképesztő lesz: a korábbi F1-es világbajnok 2010 óta nem látott szezont jósol

2022.12.28. 12:40

A 2009-es világbajnok Forma 1-es világbajnok, Jenson Button szerint óriási lesz a 2023-as szezon, még úgy is, hogy évekbe telhet, amíg a költségsapka eléri kívánt hatását. Ennek ellenére már most háromcsapatos bajnoki harc várhat ránk.

A hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta az egyetlen olyan év 2021 volt, amikor két istálló komoly harcot vívott a világbajnoki címért, akkor a Mercedes és a Red Bull csatázott, végül előbbi megvédte a címét. A 2009-es F1-es világbajnok szerint jövőre ez végre megváltozhat, ami azért is nagy dolog, mert legutóbbi alkalom, mikor nem kettő, hanem akár három istálló is versenyképes autót tudott építeni, még 2010-ben volt.

Jenson Button elképesztő szezonra számítForrás: Getty Images for Santander/2018 Getty Images/Patrik Lundin

Pár évbe még beletelhet, amíg a kisebb csapatok is odaérnek az élmezőnybe, még a költségsapka bevezetésével együtt is. De szerintem azoknak is lesz esélye, akik jelenleg a mezőny végéhez vannak közelebb. Viszont a megfelelő emberekkel és jó versenyzőkkel bármi lehetséges" – mondta Button, aki hozzátette, van esély arra, hogy végre ismét többcsapatos legyen majd a harc.

"A háromcsapatos harc óriási lenne, mert minél többen vannak az esélyesek között, annál jobb. Ha a csapaton belül feszül egymásnak a két pilóta, az is jó, de ki ne szeretné a többcsapatos küzdelmet. A legutóbbi alkalom, mikor három istálló is versenyképes autót tudott építeni, még 2010-ben volt. Akkor ugye a McLaren, a Ferrari és a Red Bull harcolt a világbajnoki címért. Jövőre jó esélyünk van valami hasonlót látni. Elképesztő szezonra számítok" - árulta el a korábbi versenyző, aki a Sky Sports szakértőjeként nyilatkozott a csatornának.