Társoldalunk:

Megőrültek az ameriaiak, megdöbbentő körülmények fogadják majd a nézőket Las Vegasban

2022.12.27. 07:38

Nem lesz olcsó bejutnia a szurkolóknak az F1 41 év után visszatérő helyszínére, de aki megengedheti magának, az hatalmas luxusban részesülhet.

Ugyan a Las Vegas-i Nagydíjra november 16. és 18. (csütörtök és szombat) között kerül csak sor, de már a március végi bejelentés óta sorra érkeznek az információk arról, hogy milyen luxus várhatja majd a kilátogatókat – a november eleji utcai parádé óta pedig már vizuális elképzeléseink is lehetnek róla.

A november eleji utcai parádé alapján lehet sejtés arról, milyen körülmények várják a kilátogatókat a 2023-as versenyhétvégénForrás: AFP/Agence France-Presse/Wade Vandervort

A jegyárakat a közelmúltban kezdték nyilvánosságra hozni, eszerint a legextravagánsabb VIP-csomagért ötmillió dollárt kérnek el, amely magában foglal egy ötéjszakás tartózkodást a Nobu Sky Villa-ban, számos kényelmi szolgáltatást, saját sofőrt egy Rolls-Royce-szal, valamint két jegyet egy Adele-koncertre is. Továbbá hozzáférést biztosít egy 4700 négyzetméteres teraszhoz a Forma–1-es futamon, amelyet úgy rendeznek be, mint egy versenypályát.A három napra szóló, legolcsóbb belépő ára 500 dollár, de a szervezők ezeket a jegyeket csak azok után dobták piacra, hogy a szurkolóktól számos panasz érkezett.Nehezményezték ugyanis, hogy a szállodák hatalmas mennyiségű jegyet akarnak felvásárolni és azokat 100 ezer és 1 millió dollár közötti csomagba pakolják. Az első, novemberi árusítását megelőzően a lelátói helyek 2500 dollártól kezdődtek.

Stefano Domenicali, a Forma–1 vezérigazgatója az Associted Pressnek elmondta, az árak pozicionálása tekintetében a felső határig fognak menni, hiszen a Las Vegasba érkező vásárlók természete ezt megengedi.

Forrás