Társoldalunk:

Coulthard szerint óriási különbség van Verstappen és Pérez között

2022.12.26. 15:10

A legendás Forma-1-es autóversenyző, David Coulthard szerint a Red Bullnál a kétszeres világbajnok Max Verstappen, valamint Sergio Pérez között nem csak az autó miatt van ekkora különbség.

A Red Bullnál Sergio Pérez nagyon jól kezdte a 2022-es szezont, Monacóban nyerni is tudott és sokáig esélye volt a vb-címre. A mexikói pilótának az idény felénél azonban elfogyott a lendülete, míg csapattársa, Max Verstappen zsinórban öt versenyt is megnyert, majd másodszor is világbajnok lett.

Pérezt sokan egyenrangú pilótanak tarják Verstappennel, ám vannak olyanok, akik szerint a holland versenyzőnek kedveznek az autót érintő fejlesztésekkel a csapatnál.

A Red Bull versenyzői, Sergio Pérez és Max VerstappenForrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

David Coulthard úgy véli, egyáltalán nem csak az autó miatt van hatalmas különbség a kétszeres világbajnok javára Pérezzel szemben. Egyáltalán nem csak az autóról van itt szó. Nagyon jól látható a különbség kettejük között, ha összehasonlítjuk őket. Elég megnézni azt, mit láttunk Checótól és mit Maxtól. Elég jelentős a differencia, ezt akkor is el kell ismerni, ha valaki nem igazán kedveli Maxot" - mondta a skót legenda.

Pérez saját bevallása szerint jövőre újra harcba száll a vb-győzelemért, amihez minden bizonnyal lesz egy-két szava a címvédő Verstappennek is. 

Forrás