Társoldalunk:

Korábbi csapatfőnöke ezt gondolja a visszavonult Sebastian Vettelről

2022.12.26. 18:29

Volt csapatfőnöke szerint a Forma-1-től az idei szezon végén elköszönt Sebastian Vettel több szempontból is olyan ember, amilyennek a németeket tartják.

Christian Horner, a Red Bull istálló főnöke hosszú éveken át dolgozott a sztárpilótával, s Vettel az osztrák csapat színeiben az ő irányítása mellett szerezte mind a négy vb-címét, így kiválóan ismeri a visszavonult pilótát.

Ő az a típusú fickó, aki képes volt reggel hatkor törölközőt teríteni a napágyra és néha egészen meghökkentő frizurával, vagy zokniban és szandálban megjelenni, de jó móka volt vele dolgozni" - beszélt Vettelről a dpa hírügynökségnek Horner. - "Egyébként ő büszke német. Élvezte a viccelődést és nem félt magából is viccet csinálni. Ráadásul egészen kiválóan utánozta Nigel Mansellt, Jean Todtot pedig egyenesen briliánsan alakította."

Christian Horner elismerően beszélt Sebastien VettelrőlForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Horner azt is elmondta, hogy Vettel óriási hatással volt az ő karrierjére.
"Természetesen ez azért volt, mert együtt nőttünk fel. Én egy fiatal csapatfőnök voltam, ő pedig egy fiatal pilóta. Nagyszerű fickó, akiben nagyon becsülöm, hogy kiáll olyan dolgok mellett, amikben hisz" - méltatta a versenyzőt Horner.

A 35 éves Vettel 2010 és 2013 között sorozatban nyerte négy vb-címét. F1-es pályafutását a Torro Rossónál kezdte 2008-ban, majd 2009-tól 2014 végéig a Red Bullnál versenyzett, aztán 2015 és 2020 között a Ferrarinál szerepelt, a legutóbbi két évben pedig az Aston Martin pilótája volt. Összesen 299 F1-es futamon indult és 53-szor győzött.