Társoldalunk:

Megdöbbentő kijelentést tett az F1 nagy visszatérője

2022.12.23. 13:03

Az év során elért szerény eredmények ellenére Alexander Albon úgy gondolja, hogy a 2022-es szezonja volt a Forma-1-es pályafutása eddigi legerősebbje.

Albon még 2019-ben került be a Forma–1-be, ahol a kimagasló Toro Rossó-s szereplése miatt az idény felénél a Red Bullhoz ült át. Az energiaitalosokkal másfél év alatt két dobogót szerzett, ám miután hatalmas lemaradást szedett össze csapattársával, Max Verstappennel szemben, így 2021-ben nem jutott számára hely. A tavalyi évben így a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyzett.

A 26 éves brit-thai versenyző tehát egyéves szünet után került vissza a sportágba, miután a Williams szerződést ajánlott neki a távozó George Russell helyén. A mezőny leggyengébb autójával Melbourne-ben egy taktikai húzással, Miamiban egy büntetésnek is köszönhetően, Spában pedig önerőből tudott pontot szerezni, így összesen 4 egységgel zárta a szezont. Az Olasz Nagydíjat vakbélgyulladás miatt ráadásul ki is kellett hagynia, a helyén Nyck de Vries egy 9. hellyel ugrott be.

Alexander Albon elégedetten értékelte a visszatérő szezonjátForrás: AFP/Philip Fong

Ez egy nagyon pozitív év volt, azt hiszem, ez volt a legerősebb évem az F1-ben a három közül. Úgy érzem, hogy kihoztam belőle a maximumot, pilótaként is fejlődtem és a szerzett tapasztalataimat a megfelelő módon tudtam alkalmazni – nyilatkozta Albon, aki kiemelte, hogy a Red Bullnál eltöltött időszaka során elveszített önbizalmát is sikerült visszanyernie.Hozzátette, noha kevésbé volt megbízható a Williams, mint a korábbi autói, ez inkább segített abban, hogy jobban odategye magát a versenyhétvégéken, így az egész szezonban jól érezte magát az FW44-ben – Albon ugyanis már a idénynyitó Bahreini Nagydíj időmérőjén érezte, hogy ez egy számára sikeres év lesz.

Forrás