Társoldalunk:

Hamilton a szellemeket hibáztatja az idei kudarcért

2022.12.23. 11:21

Noha sosem volt még olyan rossz éve a Forma–1 hétszeres világbajnokának, mint a 2022-es, de szerinte erről nem ő tehet.

Azok után, hogy a Mercedes sorozatban 8 konstruktőri bajnokságot megnyert, az idei szezonban legfeljebb a második helyre lehetett esélye, ám végül arról is lemaradt. Lewis Hamilton F1-es karrierje során először maradt futamgyőzelem nélkül, az összetettben minden korábbinál hátrébb (hatodikként) zárt, a csapattársához (George Russellhez) képest pedig 35 pontos lemaradásban végzett.Az Ezüstnyilak különösen a szezon első harmadában szenvedtek, elsősorban a pattogás jelenségének köszönhetően, és a Spanyolországba vitt fejlesztési csomag sem segített sokat az autón.

Olyan volt, mintha egy szellem ült volna az autóban, és amely folyamatosan visszatért volna bele nyilatkozta Hamilton a szezon összegzéseként. – Azonban ott volt a Francia Nagydíj, amely ígéretes előrelépésnek tűnt a szezon első kettős dobogójával, majd ott volt Austin is, ahol a vitt frissítések jól működtek."

Hiába javult fel a Mercedes a szezon utolsó harmadára, Lewis Hamilton futamgyőzelem nélkül maradtForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Hamilton elégedett volt azzal, hogy a Mercedesnek sikerült egyre jobb eredményeket elérnie a szezon végére, amely a Sao Pauló-i Nagydíjon szerzett kettős győzelemben csúcsosodott ki, ahol Russell pályafutása első sikerét aratta.

„Lenyűgöző volt, de mindig tudtam, hogy meg tudjuk csinálni – folytatta a 37 éves brit pilóta. –Sosem kételkedtem abban, hogy végül eljutunk odáig, de sok próbálkozás és hiba, valamint rengeteg kudarc ért addig. Ám ezen keresztül lehet tanulni és fejlődni, ez volt a szezon középpontjában."