Társoldalunk:

Kiderült, miért nem nyerte meg a harmadik vb-címét az F1 terminátora

2022.12.22. 14:29

Fernando Alonso korábbi, mclarenes versenymérnöke kitálalt a 2007-ben a csapaton belül jellemző szörnyű hangulatról.

Azok után, hogy a spanyol pilóta egymás után kétszer nyerte meg a Forma–1-es világbajnokságot a Renault-val, 2007-ben a McLarenhez igazolt. Az újonc Lewis Hamilton és közte az egész szezonban feszült volt a hangulat, végül az utolsó futam után mégsem közülük került ki a szezon győztese, hanem Kimi Räikkönen szerezte meg a címet. Alonso ezután rögtön visszatért korábbi csapatához, noha Mark Slade-del, a versenymérnökével jó volt a viszonya.

Fernando Alonso és Lewis Hamilton egymást akadályozták abban, hogy 2007-ben valamelyikük világbajnok legyenForrás: Getty Images/2007 Getty Images/Mark Thompson

Remek volt Fernandóval együtt dolgozni. Ő a Forma-1 terminátora, nem igaz? Sosem adja fel és egyszerűen szupergyors. Tudtam, hogy olyasvalakivel dolgozok együtt, aki minden egyes versenyen próbál nyerni, szóval ez fantasztikus volt – nyilatkozta Slade, aki szerint Alonso nem a saját hibájából teljesített gyengébben a McLarennél. – Hogy őszinte legyek, voltak problémák a csapaton belül. Rossz volt a légkör. Azt hiszem, történt néhány dolog, ami felnagyította a problémákat. A menedzsment jobban is kezelhette volna a helyzetet. A dolgok nem úgy működtek, ahogy kellett volna.

Gyakorlatilag eldobtuk a bajnoki címet 2007-ben. Úgy gondolom, ha Fernandót megfelelően támogatták volna, valószínűleg megnyerte volna a 2007-es és a 2008-as bajnokságot is. Ki tudja, mi történt volna ezután? Soha nem volt problémám Fernandóval, nagyon élveztem a közös munkát."

Forrás