Társoldalunk:

A Red Bullnál úgy vélik, gyengült a Ferrari az új csapatfőnök érkezésével

2022.12.22. 08:28

Komoly változás történt az elmúlt időszakban a Ferrarinál, ugyanis Frederic Vasseur lett a csapatfőnök, ám a rivális Red Bullnál nem biztosak abban, hogy a váltásból előnye fog származni az olasz istállónak.

Mattia Binotto hosszú évek után felmondott a Ferrarinál, akinek a helyére érkezett az Alfától Frederic Vasseur. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azonban nem biztos benne, hogy jót tett ez a változás a Scuderiának.

A Ferrari esetében nem értem a változást. Binottó kiváló mérnök és stratéga, egyszerűen túlterhelte a feladat. Pedig elég lett volna egy sportigazgatót biztosítani neki, aki a pályán és a stratégiával támogatja. Az új emberrel egy gyengülő Ferrarit látok" - fogalmazott a Red Bullnál tevékenykedő osztrák szakember.

Helmut Marko szerint gyengült a FerrariForrás: AFP/Mazen Mahdi

Az osztrák csapatnál is történtek változások, ugyanis az ősszel elhunyt az alapító, Dietrich Mateschitz helyét Oliver Mintzlaff veszi át. Helmut szerint azonban semmi sem fog változni az új Red Bull főnök érkezésével.

"Nálunk minden nyugodt marad. Az első megbeszéléseket már lefolytattuk az új főnökünkkel, Mintzlaff úrral, és mindenki egyetért abban, hogy nem lenne értelme újjáépíteni egy olyan sikeres csomagot, mint a Red Bull Racing" – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak.