Vágólapra másolva!
2023-ban is Sebastian Vettel és Mick Schumacher alkotja Németország csapatát a Bajnokok Tornáján.

Január végén rendezik a 2023-as Bajnokok Tornáját, amelynek az előző évhez hasonlóan ezúttal is a Svédországban található Pite Havsbad ad otthont. Az autó- és motorsportok versenyzőit összegyűjtő jeges-havas esemény ezúttal is két külön viadalból áll: január 29-én kerül sor az egyéni küzdelemre, vagyis a Bajnokok Tornájára, január 28-án ezt vezeti fel a csapatverseny, a Nemzetek Kupája.

Az M4 Sport megírta, hogy a Forma-1-es visszavonulása óta először versenyző Sebastian Vettel csapattársa ezúttal is Mick Schumacher lesz, és idén a javítás lesz a céljuk, ugyanis a 2022-es versenyen például már a selejtezőben búcsúzniuk kellett, így egyetlen fordulót teljesítettek a csapatversenyen.

"Nagyszerű visszatérni a Bajnokok Tornájára és viszontlátni a versenyzőket. Még jobb, hogy Sebastiannal versenyezhetek. Remélhetőleg a német csapat hű lesz a hagyományokhoz, és harcban lesz a Nemzetek Kupája-győzelemért.

mondta a Mercedes újdonsült F1-es tartalékversenyzője.

"Örülök, hogy Mick újra csatlakozik hozzám a Bajnokok Tornáján. Ez lesz az első versenyem az F1-es visszavonulásom óta.

mondta a négyszeres F1-es világbajnok Vettel, aki az egyéni küzdelemben így is a döntőig jutott legutóbb.

2023-ban ez lesz az egyetlen alkalom, hogy Schumacher és Vettel együtt versenyez, hiszen egyikük sem tagja az F1 mezőnyének. Vettel a szezon végén visszavonult, Schumacherrel pedig nem hosszabbítottak szerződést, ezért élt a megmaradt legjobb lehetőséggel és tartalékversenyző lett a Mercedesnél.