Társoldalunk:

A Red Bullnál tagadják, hogy Ricciardo szerződtetésével Pérezre akarnak nyomást helyezni

2022.12.21. 16:23

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Daniel Ricciardo visszatérése nem azt jelenti, hogy Sergio Pérez vetélytársat kap a csapaton belül.

A Red Bull a szezonzáró után jelentette be, hogy a korábban négy éven át, 2014 és 2018 között náluk versenyző Daniel Ricciardo visszatért a csapathoz harmadik számú pilótaként. Az ausztrál versenyző viszonylag kötetlen munkakört kapott, így fennáll annak is a lehetősége, hogy kissé elszakadjon a királykategóriától.

Ricciardo visszatérése kapcsán felmerült, hogy Sergio Pérez pozíciója veszélybe kerülhet, ám Helmut Marko tanácsadó tisztázta az ezzel kapcsolatos helyzetet.

Daniel Ricciardo visszatért a Red BullhozForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

"Sergio Pérez szerintem bizonyította, hogy nagyon magas szinten versenyez. És ha Max Verstappen nincs ott, ott van Sergio. Két utcai versenyt nyert meg. Nincs szó arról, hogy nyomást akarunk gyakorolni rá" - jelentette ki Marko, aki azt is elmondta, miért szerződtették Ricciardót.

"Úgy tudom, az összes csapat közül a miénké a legnagyobb szponzorbevétel. Hihetetlenül sok kötelezettségünk van, sok bemutatózás, fellépések Amerikában. És ki lenne jobb erre, ha nem Ricciardo a nagy mosolyával, meg mindennel, ami a műsora része. Emellett rendkívüli tapasztalattal rendelkezik. Amennyiben szükség lesz helyettesítésre, és ilyenkor jó egy versenyző, aki tudja, hogyan kell célba vinni az autót" - tette hozzá az osztrák tanácsadó.

Forrás