Társoldalunk:
Hírlevél

A McLaren vezére szerint Norris nem kapja meg a kellő elismerést

2022.12.20. 08:13

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown méltatta a csapat fiatal brit versenyzőjét, Lando Norrist, akinek egykörös tempóját szerinte nem ismerik el eléggé a szakmában.

Norris tulajdonképpen már a 2019-es debütálása óta folyamatosan résztvevője a Q3-as csatáknak. Idén 16 alkalommal került be a legjobb tízbe, és a top három csapatot képviselő versenyzőket leszámítva csak Fernando Alonso tudta ezt többször megtenni nála a maga 18 Q3-as szereplésével.

Emellett pedig Norris az évek során, de különösen tavaly, többször is hatalmas meglepetést okozott egy-egy igazán kiugró időmérős körrel, amellyel sokkal jobb helyre kvalifikálta magát, mint amire az autója képes lett volna.

A McLaren vezére, Zak Brown is az egykörös tempót emelte ki, de szerinte Norris versenyei is sokat fejlődtek 2022-ben. "Egyre jobb és jobb lesz. Nagyszerű időmérős köröket tud összerakni, és nem gondolnám, hogy elég elismerést kapna azért, hogy milyen jól tud teljesíteni, amikor eljön az igazság pillanata" - mondta az 51 éves szakember.

Zak Brown szerint Lando Norris nem kap elég elismeréstForrás: Steven Tee

"Amikor a Q3-ban szükség van rá, akkor bumm, odateszi magát, és mi csak annyit tudunk kérdezni, hogy mégis honnan jött ez? Ezt gyakran éri el, miközben keveset is hibázik, nagy hibái pedig szinte nincsenek is. Ha megnézem, honnan indult, most már sokkal több önbizalma van, de nem arrogáns. Egyértelműen eggyé vált az autóval és a csapattal. Hihetetlen kvalifikációs köröket tud összerakni, ha pedig megnézem a versenyteljesítményét, az fényévekkel jobb most, mint amikor az első szezonjában volt" - méltatta a tehetséges pilótát Brown.

Norris 2023-ban karrierje során először lesz a tapasztaltabb csapattárs, hiszen a 21 éves ausztrál Oscar Piastri újoncként fog bemutatkozni a McLarennél. Brown szerint a tapasztalat és a fiatalság remek kombinációt alkot majd a csapatnál.

Szerintünk Oscar szenzációs versenyző lesz. Remek a mentális hozzáállása a sporthoz, és Landóval együtt megvan a tapasztalat is, miközben még ő is fiatal" - mondta Brown.

Forrás