Társoldalunk:

Hiába rázott már kezet a Porsche és a Red Bull a közös tervekre

2022.12.19. 19:52

A Red Bull és a Porsche képviselői már kezet is ráztak egymással a jövőbeni együttműködés kapcsán, árulta el a német márka vezérigazgatója, Oliver Blume.

A megegyezés arról szólt volna, hogy a Porsche a Red Bull oldalán tér vissza a Forma-1-be, de a megegyezés végül meghiúsult. Nyáron és ősszel is arról szóltak a hírek, hogy igen közel a megegyezés egy új partneri együttműködés kapcsán, de az egyezség végül nem jött létre, főleg azért, mert a felek nem tudtak meggyezni a csapat irányításában.

Christian Horner, aki 2005 óta a Red Bull csapatfőnöke, korábban elmondta, hogy semmilyen üzlet keretében em áldozza fel a csapat DNS-ét.

Blume megerősítette, hogy a Porsche egyenrangú partnerként érkezett volna az alakulathoz, de a Red Bull az utolsó pillanatban visszakozott.

Oliver Blume a Porsche vezérigazgatójaForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

„Nagyon jól haladtak a tárgyalások, a csapatban való részesedésünkre már kezet is fogtunk, de az utolsó pillanatban végül nem lett véglegesítve az üzlet. Egyenrangú partnerek szerettünk volna lenni, de mindenkinek joga van eldönteni, hogy szeretne-e osztozkodni. Ezzel nekünk nincs gondunk, fair tárgyalások voltak. Meglátjuk, mit hoz a jövő, milyen vonzó lehetőségek lesznek majd. Nagyon komoly programunk van, várjuk a megfelelő alkalmakat" – mondta Blume, aki szerint nem kizárt, hogy másik csapattal is tárgyalnak majd.

Az anyavállalat, a Volkswagen komolyan erőlteti az F1-es terveket, ugyanis a szintén a cégcsoporthoz tartozó Audi 2026-os érkezése már biztos, a Sauber csoporttal kötött egyezséget és a jelenleg Alfa Romeo néven futó csapatba szállnak majd be.