Társoldalunk:

Max Verstappenben mély nyomokat hagyott a pu.cipárna

2022.12.17. 13:31

Különleges interjút adott a kétszeres Forma 1-es világbajnok, Max Verstappen a Viaplaynek. A holland világklasszis versenyző elmondta, van egy eszköz, amit soha többet nem hajlandó használni. Talán ennél is érdekesebb, hogy ezt hogyan hívta ezt az édesapja.

Verstappen a pályafutása egy korábbi időszakából msélt egy igazán érdekes történetet. Annak tudatában nem is annyira meglepő a dolog, hogy az édesapja elképesztő nyomás alá helyezte a karrierje első időszakában, ebből adott egy újabb ízelítőt.

„A második hely igazán szörnyű, mert az az első vesztes. Az apám mindig ezt mondta nekem, amivel mindig alaposan fel is húzott" - mondta a címvédő Jos Verstappenről, ám ez még semmi. Amikor meghívták egy F3-as tesztre korábban, pár kör után már nem tudta felemelni a fejét az erőhatások, így Valenciában ki kellett párnáznia a feje melletti oldalt, hogy ne tudjon mozogni.

Max Verstappen soha nem használja a párnázást, ennek is az édesapja az okaForrás: AFP/Mauro Pimentel

"Az óramutató járásával ellentétes irányban haladt a pálya, ami csak tovább rontott a helyzeten. Normál esetben a másik irányban körözünk, és a nyakunk hozzászokik az erőhatásokhoz. Az apám pu.cipárnának hívta, miközben nem tudtam tartani a fejemet! Pontosan attól a naptól kezdve nem vagyok hajlandó használni a párnázást" - mondta Verstappen, aki hozzátette, amikor 2020-ban megérkeztek Mugellóba, senki nem tudta, hogy mennyire lesz kemény, így több pilóta is használta a párnázást.

"A csapat természetesen megkérdezte, hogy én akarom-e a párnázást. De ha le is esik a fejem, én akkor sem használom többet!" – árulta el nevetve a holland világbajnok.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!