Társoldalunk:

Alonso saját magát és a rajongóit is megrémíti az ötlettelenségével

2022.12.17. 19:12

Fernando Alonso bevallotta, hogy a Forma–1 után nincs B-terve, ugyanis elmondása szerint az autósport az egyetlen, amihez ért.

A kétszeres világbajnok pilóta 41 évesen is stabil tagja a sportágnak, jövőre azonban új csapattal vág neki a szezonnak, hiszen az Alpine-tól az Aston Martin csapatába igazol. Az, hogy ez lesz-e az utolsó istállója, még nem tudni, ám nemrégiben arról beszélt, hogy a jövőben jó lenne a csapat szakmai stábjában is dolgozni. Azt azonban csak nemrég árulta el, hogy milyen félelmei vannak a versenyzői pályafutása utáni időszakkal kapcsolatban.Megrémít, hogy nincs B-tervem. Egész életemben versenyző voltam, és csak ebben vagyok jó, mert sosem tanultam mást. Az életemet mindig is a motorsportnak szenteltem, és amit a legjobban tudok, az a vezetés. Ha egy nap ki kell vonulnom a Forma-1-ből, más versenyeken is részt veszek. A Dakar-ralin elért győzelem továbbra is kihívást jelent, mert ezt a kombinációt még senki nem csinálta korábban. De az a jövőkép, hogy otthon ülök, megijeszt" – mondta Alonso.

Fernando Alonso még nem tudja, mihez kezd, ha nem lesz helye az autósportbanForrás: Twitter

Ami a Forma–1-es jövőjét illeti, Alonso kijelentette: Addig folytatom, amíg az az érzésem, hogy még mindig 100%-ot tudok nyújtani, szóval még két-három évig biztosan. Az én koromban viszont sok mindennel másképpen kell szembenéznem: edzésekkel, utazásokkal, rendezvényekkel."

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!