Társoldalunk:

Apja rekordjának megdöntéséhez segítheti a hétszeres világbajnokot Mick Schumacher

2022.12.16. 10:28

Michael Schumacher fia, Mick, apja egykori csapatához, a Mercedeshez került tartalékversenyzőnek. A fiatal pilóta abban bízik, hogy a világbajnoki címért küzdhetnek majd, ráadásul apja rekodjának megdöntéséhez is hozzásegítheti a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher három évig versenyzett a Mercedesnél, majd innen vonult vissza. A legendás pilóta segített az alapok megteremtésében, majd a sikerkorszak csak azt követően jött, és Lewis Hamilton is hétszeres világbajnokká vált. Schumacher fia, Mick, az apja nyomdokaiba lépett, igaz, csak tartalékversenyzőnek szerződtette a Mercedes.

"Természetesen óriási itt lenni egy német gyártónál, ennek a konszernnek a tagjának lenni, ahol a legjobbamat nyújthatom és továbbfejlődhetek. Sokat jelent ez. Egy óriási csapat. De azért is, mert édesapám 2010 és 2012 között itt versenyzett, ami ezt az egészet még különlegesebbé teszi. Alig várom, hogy mindenkivel együtt dolgozhassak itt. Remélem, kihozunk belőle valami jót, és megszerezzük a bajnoki címet"- nyilatkozta a német pilóta, aki kiemelte, apja hatalmas szerepet játszott abban, hogy a Mercedes sikeres csapattá váljon.

A mainak akkoriban rakták le az alapjait. Nagyon büszke vagyok, hogy most ennek a része lehetek. Remélem, segíteni tudom őket az előrejutásban, a fejlődésben, és hozzátehetek valamit a tudásommal. Izgatottan várom, hogy milyen lehetőségeink lesznek a következő évben. Remélhetőleg én is sokat hozzátehetek majd. És remélem, hogy a világbajnoki címért fogunk küzdeni az év végén" - tette hozzá Mick Schumacher.

Ha így lesz, a csapat sztárja, Lewis Hamilton esélyt kaphat arra, hogy Michael Schumacher rekordját megdöntve nyolcszoros világbajnokká váljon. Mick Schumacher ebben az esetben elmondhatná, ő is segített az apja rekordjának megdöntésében.

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.