Társoldalunk:

Hülkenberget sokkolta saját teljesítménye a teszteken, leépülésről beszélt

2022.12.15. 09:48

Valósággal sokkolta saját teljesítménye Nico Hülkbenberget az utószezoni Forma-1-es teszten. A német versenyző 2023-ban Mick Schumachert váltja a Haasnál. Száztíz kört teljesített Abu Dhabiban a Yas Marina pályán, és bevallotta, hogy a nap végére már szenvedett. Azért, hogy a 2023-as szezon kezdetére újra formába jöjjön, három hónapos kemény felkészülésbe kezd. 

"Nemcsak a nyakam, hanem az egész testem elfáradt, a farizmoknak is sokat kell dolgozniuk. Még így is jobban bírtam, mint amire számítottam, hogy őszinte legyek. Nehéz és kemény volt, a nap vége felé éreztem némi emberi leépülést, de ez várható volt" - mesélt tapasztalatairól Hülkenberg, utalva arra, hogy a 2019-es idény óta nem dolgozott teljes munkaidős pilótaként, csupán beugróként láthattuk a Forma-1-ben. A covid-fertőzött versenytársait helyettesítette, 2020-ban háromszor a BWT Racing Pointnál, idén pedig kétszer az Aston Martinnál volt feladata. 

Készen áll a kemény munkáraForrás: Carl Bingham / LAT Images/LAT Images/Haas F1 Team/Carl Bingham

Azt mondja, a Haas-szal közös teszten nem a köridők javításán volt a hangsúly, hanem azon, hogy megtanulja és megszokja a csapat munkamódszerét. 

"Nagyon sok mindenen kell dolgoznunk közösen és nekem egyénileg is. A legfontosabb most az, hogy fizikálisan a topon legyek, azután jöhetnek majd a köridők. Van egy tervem, tudom, mit kell tennem, három hónap kőkemény felkészülés kezdődik most" - idézte a versenyzőt a GP Today.