Társoldalunk:

George Russell elmondta, mihez kell még hozzászoknia a Mercedesnél

2022.12.14. 18:10

George Russell tavaly került a Williamstől a Mercedes Forma-1-es csapathoz.
A 24 éves pilóta elárulta, hogy az egyik legnagyobb nehézséget a PR-események, az edzések, illetve a pihenés közötti egyensúly megtalálása jelentette számra.

Egy Forma-1-es hétvége csütörtöktől vasárnapig tart, azonban a csütörtöki napot megelőzően gyakran vannak események, amelyeken a versenyzőknek részt kell venniük. A marketing és a PR-tevékenységek minden versenyző időbeosztásából rengeteg időt elvesznek, de még inkább, ha a rajtrács egyik legnagyobb és legsikeresebb csapatánál versenyeznek.

Russell elmondta, minden egyes nap, amikor a kameráknak és a rajongóknak kell mosolyognia, eggyel kevesebb napot jelent az edzésre vagy a regenerálódásra, és ez az, amit a következő szezonban meg kell tanulnia, hogy hogyan lehet ebben megtalálni az egyensúlyt.

Ha megnézem, hány napot voltam távol idén, amit nem versenyzéssel, a szimulátorban vagy a gyárban töltöttem, akkor ez körülbelül hatvan nap. Ez két hónapot jelent a pályán kívül. És ehhez még hozzájönnek a repülőutak, a szállodai szobákban egyedül eltöltött éjszakák. Ez csak egy része annak, hogy a Mercedes pilótája vagy" – idézi Russelt a planetf1.com

Russelnek még szoknia kell a kamerákatForrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Russell persze tudja, hogy a PR-eseményeken való részvétel fontos része a Forma-1-es versenyzői életnek. Tisztában van vele, hogy a Mercedes szponzorai nélkül nem tudná végezni a munkáját, ők viszont cserébe akarnak valamit cserébe, például azt, hogy a versenyzők jelen legyenek a rendezvényeiken.

„Az biztos, hogy valószínűleg jobb egyensúlyt kell találni, de végső soron nem tudunk versenyezni a szponzoraink nélkül, és ők a fő oka annak, hogy a csapat ilyen sikeres" - folytatta Russel, aki felelevenítette a brazíliai versenyt, ahol az utolsó 15 körben hatalmas nyomás volt rajta, így fizikálisan és mentálisan is rendkívül fárasztó volt a verseny hajrája.

George Russel és Carlos Sainz a Sao Paulo-i Nagydíj utánForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Stringer

„Szeretném tudni, mennyi volt a pulzusszámom, de biztos vagyok benne, hogy jóval száznyolcvan fölött volt. Az utolsó tizenöt-húsz percben megállás nélkül ziháltam, mintha sprinteltem volna. Szóval vannak olyan pillanatok, amikor azt kívánod, bárcsak többet edzettél volna az edzőteremben, és kicsit fittebb lennél. De nem számít, mennyire vagy fitt, mindig nehéz lesz" – tette hozzá a brit pilóta, aki az előző szezonban megnyerte a Sao Paulo-i Nagydíjat.