Új beszállító felé nyithat a Red Bull

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Abu-Dzabi Nagydíj 2022, szombat
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 19: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 19, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az új motorszabályozás életbelépésével, 2026-ban érkezhet meg az új motor beszállító a Red Bull Racinghez. A Motorsport.com azt írja, a két cég már aktív tárgyalásokat folytat lehetséges Forma-1-es együttműködésükről. 

A Red Bull jó ideje keresi a megfelelő partnert motorjai megépítéséhez. A Renault-val rendkívül sikeresen indult kooperáció 2018-ban felbomlott a motor megbízhatatlansága miatt. Ezután új partnerséget kötöttek a Hondával, ami rövid életűnek bizonyult, a japánok ugyanis 2021 után kiléptek a Forma-1-ből, habár egy külön megegyezés értelmében 2025-ig biztosítja a 2021-es erőforrásokat a csapatnak, melyből a Red Bull Powertrains épít saját motorokat.

2026-tól akár Ford motor is hajthatja a Red Bull autóit Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A 2026-os új motorszabályozás viszont jó apropó lehet arra, hogy új beszállítók lépjenek be a sorozatba. A Red Bull a Porschéval is tárgyalt, érdekellentét miatt viszont ebből nem lett semmi, mert a gyártó túl nagy kontrollt szeretett volna gyakorolni az együttműködésben. A Forddal viszont mindkét fél számára előnyös üzlet születhet, hiszen az amerikai gyártó előtt nem sok ajtó maradt nyitva. Ráadásul nem is idegenek egymás számára, hiszen a Red Bull cégként támogatja a Ford autóit a rali-világbajnokságon.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!