Társoldalunk:

Megvan a Ferrari új csapatfőnöke

2022.12.13. 09:38

Mindössze egy nappal azután, hogy Jost Capito lemondott a Williams éléről, kedden reggel az Alfa Romeo is bejelentette, hogy Frédéric Vasseur januárban távozik a csapafőnöki posztról. Vasseur 2023-tól a Ferrarihoz kerül Mattia Binotto helyére.

A hinwili istálló kedden közleményben jelentette be, hogy hat év után véget ér a munkakapcsolat a felek között, ezt a legutóbbi szezonban elért hatodik hely zárta a konstruktőrök pontversenyében, ami az elmúlt évtized legjobbja volt a csapat életében.

A 2019-es idény elejétől Alfa Romeo néven induló Sauber istálló a közleményében ugyan nem mondta ki hivatalosan, de célzott rá, hogy a francia sportvezető a Ferrarihoz igazol, hiszen úgy fogalmazott, hogy "egy nem túl távoli gyártó munkacsoportjában szép jövő áll előtte".

Néhány perccel később aztán a Ferrari is nyilvánosságra hozta közleményét, amelyben bejelentette a csapatfőnök érkezését.

Az olasz istállónál november végén jelentették be Mattia Binotto távozását és már akkor is Vasseur volt - a sajtó szerint - az első számú utódjelölt.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!