Megvan a Ferrari új csapatfőnöke

Forma-1, Magyar Nagydíj, péntek, Christian Horner, Red Bull, Mattia Binotto, Ferrari, Frédéric Vasseur, Alfa Romeo
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 30: Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto, Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Alfa Romeo Racing Team Principal Frederic Vasseur talk in the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 30, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by XPB - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mindössze egy nappal azután, hogy Jost Capito lemondott a Williams éléről, kedden reggel az Alfa Romeo is bejelentette, hogy Frédéric Vasseur januárban távozik a csapafőnöki posztról. Vasseur 2023-tól a Ferrarihoz kerül Mattia Binotto helyére.

A hinwili istálló kedden közleményben jelentette be, hogy hat év után véget ér a munkakapcsolat a felek között, ezt a legutóbbi szezonban elért hatodik hely zárta a konstruktőrök pontversenyében, ami az elmúlt évtized legjobbja volt a csapat életében.

A 2019-es idény elejétől Alfa Romeo néven induló Sauber istálló a közleményében ugyan nem mondta ki hivatalosan, de célzott rá, hogy a francia sportvezető a Ferrarihoz igazol, hiszen úgy fogalmazott, hogy "egy nem túl távoli gyártó munkacsoportjában szép jövő áll előtte".

Néhány perccel később aztán a Ferrari is nyilvánosságra hozta közleményét, amelyben bejelentette a csapatfőnök érkezését.

Az olasz istállónál november végén jelentették be Mattia Binotto távozását és már akkor is Vasseur volt - a sajtó szerint - az első számú utódjelölt.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!