Társoldalunk:

Tovább folytatódik a csapatfőnök-keringő a Forma-1-ben

2022.12.13. 11:30

Az Alfa Romeo és a McLaren is megnevezte a 2023-as vezetőjét: a hinwiliek vezérigazgatói posztjára a wokingiaktól távozó Andreas Seidl került, míg utóbbi istálló vezetését az eddigi versenyigazgató, Andrea Stella veszi át.

Azok után, hogy korábban Mattia Binotto lemondott a Ferrari csapatfőnöki posztjáról, hétfőn pedig Jost Capito bejelentette a távozását a Williamstől, kedden még több istálló vezetői pozíciójának kilétére derült fény.

Az Alfa Romeo előbb nyilvánosságra hozta, hogy Frédéric Vasseur távozik a csapat éléről, majd néhány perccel később a Ferrari bejelentette, hogy januártól az 54 éves francia szakember irányítja a Scuderiát.

Ezután a hinwili istálló vezetői posztja sem maradt sokáig üresen, ugyanis Andreas Seidl, a McLaren eddigi vezetője veszi át januártól a Sauber Group vezérigazgatói posztját, ahol Vasseur ügyvezetői feladatait látja majd el. Seidl tehát nem csapatfőnökként fogja irányítani az Alfa Romeót, ám az ő feladata lesz az is, hogy kiválassza a csapat 2023-as vezetőjét.

Továbbá ez az Audi számára azt is jelentheti, hogy 2026-tól a német szakember vezeti az F1-hez csatlakozó istállót, hiszen a német márka is közleményt adott ki, melyben üdvözölte Seidl érkezését.

A McLaren már meg is nevezte Seidl utódját: az eddigi versenyigazgató, Andrea Stella lesz a Lando Norris-Oscar Piastri páros főnöke.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!