Váratlanul bejelentette a távozását az egyik F1-es istálló csapatfőnöke

F1 Grand Prix of USA - Final Practice GettyImageRank2 motorsport formula one racing Horizontal SPORT
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 22: (L-R) Jost Capito, CEO of Williams F1, McLaren Chief Executive Officer Zak Brown and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner attend the Team Principals Press Conference prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 22, 2022 in Austin, Texas. Clive Mason/Getty Images/AFP (Photo by CLIVE MASON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Williams bejelentette, hogy Jost Capito azonnali hatállyal távozik a csapat vezérigazgatói és csapatfőnöki posztjáról. A technikai igazgató, Francois-Xavier Demaison szintén lemondott.

Capito két éve irányította vezérigazgatóként (és másfél éve csapatfőnökként) a Williams csapatát – azóta, hogy 2020 decemberében a Dorilton Capital megvásárolta az istállót. A 64 éves német szakember a Williams előtt 2012-ben motorsport-igazgatóként csatlakozott a Volkswagenhez, amellyel a rali-világbajnokságban (WRC) sorozatban négy éven keresztül az egyéni (Sébastien Ogier jóvoltából) és a konstruktőri világbajnoki címet is megszerezte.

A 2021-es F1-es szezonban a Williams elsősorban George Russell spái dobogójának, és a brit és Nicholas Latifi Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítményének köszönhetően jelentősen előrelépett 2020-hoz képest.

Idén azonban megint az utolsó helyre esett vissza a csapat a konstruktőri pontversenyben, mindössze 8 szerzett ponttal.

„Óriási megtiszteltetés volt vezetni a Williams Racinget az elmúlt két szezonban, és lerakni az alapjait ennek a nagyszerű csapatnak egy fordulathoz.

– búcsúzott Capito.

Hálásak vagyunk, hogy Jost korábban elhalasztotta a tervezett visszavonulását, hogy vállalja ezt a kihívást, és most átadja a gyeplőt ennek a folyamatnak a következő részére – mondta Matthew Savage, a Dorilton Capital elnöke. – Ezúton szeretnénk megköszönni FX [a szintén távozó technikai igazgató, Francois-Xavier Demaison] közreműködését is, és minden jót kívánunk neki a jövőjét, ahogy halad tovább."

A Williams biztosított arról mindenkit, hogy időben bejelenti új csapatfőnökét és műszaki igazgatóját.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!