Társoldalunk:

Váratlanul bejelentette a távozását az egyik F1-es istálló csapatfőnöke

2022.12.12. 18:10

A Williams bejelentette, hogy Jost Capito azonnali hatállyal távozik a csapat vezérigazgatói és csapatfőnöki posztjáról. A technikai igazgató, Francois-Xavier Demaison szintén lemondott.

Capito két éve irányította vezérigazgatóként (és másfél éve csapatfőnökként) a Williams csapatát – azóta, hogy 2020 decemberében a Dorilton Capital megvásárolta az istállót. A 64 éves német szakember a Williams előtt 2012-ben motorsport-igazgatóként csatlakozott a Volkswagenhez, amellyel a rali-világbajnokságban (WRC) sorozatban négy éven keresztül az egyéni (Sébastien Ogier jóvoltából) és a konstruktőri világbajnoki címet is megszerezte.A 2021-es F1-es szezonban a Williams elsősorban George Russell spái dobogójának, és a brit és Nicholas Latifi Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítményének köszönhetően jelentősen előrelépett 2020-hoz képest. Idén azonban megint az utolsó helyre esett vissza a csapat a konstruktőri pontversenyben, mindössze 8 szerzett ponttal.

„Óriási megtiszteltetés volt vezetni a Williams Racinget az elmúlt két szezonban, és lerakni az alapjait ennek a nagyszerű csapatnak egy fordulathoz. Várom, hogy lássam a csapatot, ahogyan folytatja a jövőbeli sikerek felé vezető utat" – búcsúzott Capito.

Szeretnénk megköszönni Jostnak a kemény munkáját és odaadását, amellyel egy jelentős átalakulási folyamatba kezdtünk, hogy megkezdjük a Williams Racing újjáélesztésének útját. Hálásak vagyunk, hogy Jost korábban elhalasztotta a tervezett visszavonulását, hogy vállalja ezt a kihívást, és most átadja a gyeplőt ennek a folyamatnak a következő részére – mondta Matthew Savage, a Dorilton Capital elnöke. – Ezúton szeretnénk megköszönni FX [a szintén távozó technikai igazgató, Francois-Xavier Demaison] közreműködését is, és minden jót kívánunk neki a jövőjét, ahogy halad tovább."

A Williams biztosított arról mindenkit, hogy időben bejelenti új csapatfőnökét és műszaki igazgatóját.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!