Társoldalunk:

Édesapjával egy csapatban próbálja ki magát a szezon egyik meglepetésembere

2022.12.11. 12:55

Annak ellenére, hogy 2023-ban minden korábbinál sűrűbb F1-es szezon vár a mezőnyre, Kevin Magnussen időt szakít arra is, hogy más sorozatban is elinduljon.

A januári daytonai 24 órás autóversenyen Magnussen többek között édesapjával, Jannal együtt fog szerepelni. Az apa-fia páros csapata egy Porsche 911 GT3 R-vel készül az MDK Motorsports csapatával az endurance-versenyre.A Haas F1-es pilótájának ez már a harmadik szereplése lesz a daytonai egynaposon, de először áll össze a korábban a Forma–1-ben szintén szereplő Jannal, aki azonban a teljes szezonban szolgálni fogja az MDK istállót.

A 2021-es Le Mans-i 24 órás versenyen már küzdött együtt egy versenyen Kevin és Jan Magnussen, és a jelenlegi hétvégén is éppen Abu-Dzabiban harcolnak közösen egy 12 órás versenyen – Mark Kvamme-mal kiegészülve, aki segített nekik a Porschéba kerülésben.

„Nagyon izgatott vagyok emiatt! – mondta a 30 éves dán versenyző. – A daytonai 24 órás verseny legendás, és az elmúlt két évben fantasztikus pillanatokat éltem át a Chip Ganassi Racinggel. Csodálatos, hogy egy ilyen versenyen részt vehetek az apámmal. Nem tudom eléggé megköszönni Mark Kvamme-nak, hogy létrehozta ezt."

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!