Társoldalunk:

Egy helyre összpontosítja autója teljes gyártását a Red Bull

2022.12.10. 19:02

Christian Horner, a Red Bull Forma-1-es csapatának vezetője megerősítette, hogy az autó teljes gyártását saját kézbe veszik az angliai Milton Keynsben.

Jelenleg csak a karosszéria készül az angol kisvárosban, azonban 2025 után a motort is ott fogja fejleszteni és gyártani az istálló. Jelenleg a Honda szállítja a motort a Red Bullnak, de az F1-et hivatalosan a szezon végén elhagyta japán gyártó. Igaz, egy külön megegyezés értelmében 2025-ig biztosítja az erőforrásokat a csapatnak, 2026-tól viszont a Red Bull saját kezébe veszi a motorok fejlesztését és gyártását.

A Red Bull a csapat 2005-ös alapítása óta Milton Keynsben székel, és 2026-tól a Ferrari mellett az egyetlen olyan istálló lehet, amelynél az autó minden porcikája egy helyen készül. A Scuderia esetében ez a helyszín Maranello.

Dolgozik a Red Bull csapata. A jövőben még több munka vár a társaságraForrás: AFP/Karim Sahib

Horner szerint óriási előrelépést jelenthet, hogy "a karosszéria és az erőforrás fejlesztői egymás mellett ülve dolgozhatnak".

"Mostantól van 36 és fél hónapunk, hogy fejlesszünk egy olyan teljesen új erőforrást, amivel felvehetjük a versenyt a Ferrarival, a Mercedesszel, a Renault-val vagy éppen az Audival" - mondta Horner, hozzátéve, hogy jól tudják, ez mekkora kihívást jelent.

A Red Bull kiváló idényt zárt, hiszen Max Verstappen megszerezte a második világbajnoki címét, és a konstrutőri bajnoki címet is behúzta az istálló.