Társoldalunk:

Rosberg szerint Verstappen nagyon szerencsés helyzetben van a Red Bullnál

2022.12.09. 11:46

A 2016-ban világbajnok Nico Rosberg szerint Max Verstappennek nagyon nagy előnye van a Red Bull csapatánál, hiszen mindenki őt tartja a legjobb pilótának.

Rosberg 2010-ben csatlakozott a Mercedeshez, majd a 2013-as évtől Lewis Hamiltonnal együtt dominálták a Forma-1-es mezőnyt, ám kapcsolatuk idővel látványosan megromlott. A 2016-ban világbajnoki címet szerző német pilóta, aki élete legnagyobb sikere után visszavonult, a kétszeres vb-győztes Max Verstappen kedvező helyzetéről beszélt egy interjúban, és felevenítette azt is, hogy neki milyen nehéz körülmények között kellett megküzdenie a sikerekért.

Nico Rosberg szerint Max Verstappen sokkal kedvezőbb helyzetben versenyezhet, mint ő annak idején a MercedesnélForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Gerald Matzka

Az egész csapatnak semleges hozzáállást kellett fenntartania Lewis és köztem" - magyarázta Rosberg az olasz La Gazzetta Dello Sportnak.

Furcsa légkör volt a csapaton belül, mert egyértelmű volt, hogy a saját garázsunkon belül rivalizálás van. Ennek eredményeként a csapatban kiegyensúlyozatlan szellem uralkodott és ez megnehezítette az egymáshoz való közeledést. Karrierem legfontosabb pontján elszigeteltségben voltam" - emlékezett vissza a világbajnok pilóta.

Verstappennek sokkal könnyebb a helyzete, mert mindenk őt tekinti az első számú pilótának. A Red Bullnál sokkal nyugodtabb a légkör" - mondta a holland versenyzőről Rosberg. 

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.