Társoldalunk:

Az Aston Martin technikai igazgatója a gyerekeivel tesztelteti az új autót

2022.12.08. 20:09

Dan Fallows, az Aston Martin Forma–1-es csapat technikai igazgatója elárulta, hogy a jövő évi AMR23-as autó jelentősen más lesz az idei autóhoz képest.

Az új modell az első, amelyet a korábban a Red Bullnál dolgozó Fallows és a korábban a Mercedes alkalmazásában álló Eric Blandin aerodinamikai vezető irányítása alatt kezdtek fejleszteni.

Az idei AMR22-t a koncepcióváltás jegyében tervezték, és a szezon során már jelentős fejlesztéseket hajtottak végre rajta. Fallows úgy látja, a jövő évi autó egy újabb lépést jelent majd az Aston Martin életében.

"Van egy határ, amit a jelenlegi szabályokkal megtehetünk. Az új autóknak mindig át kell mennie a gyerekeim tesztjén. Tehát ha a gyerekeim elé teszem őket, és azt mondják, hogy másképp néznek ki, akkor másképp néznek ki" – mondta arra a kérdésre, hogy milyen lesz az új autó formája.

"Mindig azt mondják, hogy mind ugyanúgy néz ki, apu! De a szabályok keretein belül, az AMR23-on jelentős különbségek vannak."

Dan Fallows korábban a Red Bull Racing csapatnál dolgozottForrás: Getty Images/2017 Getty Images/Lars Baron

Az FIA által a poroszkálás és a pattogás ellen bevezetett padlólemez-változások minden csapatot nagyobb változtatásokra kényszerítettek.

Az új padlószabályok a valóságban nem jelentenek hatalmas változást. De észszerű csorbát okoztak az autók által előállítható leszorítóerő tekintetében. Szóval meg kellett próbálnunk leküzdeni ezt a lemaradást, ahogy mindenki más is teszi majd" - mondta Fallows.

Az Aston Martin az év utolsó részében a kilencedikről a hetedik helyre jött fel a világbajnokságon, Fallows szerint ez azt jelzi, hogy a csapat jó irányba halad a fejlesztésekkel.

"Ez nagyban hozzájárult a jövő évi önbizalom építéshez. Egyértelműen egy olyan autóval kezdtük az évet, amely nem ott volt, ahol szerettük volna. Később aztán a szezon második felében mutatott fejlődés bebizonyította, hogy a tervezési elvek, amelyeket bevezetünk, és az általunk elfogadott filozófiák kifizetődnek. Szóval jövőre megpróbálunk egy nagyon agresszív fejlesztési stratégiát követni, de az idei év tanulságaira építve" - folytatta Fallows, akit a Red Bullnál töltött évek után lenyűgözött az Aston Martin csapata.

Az Aston Martin csapatnak komoly céljai vannakForrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

"El voltam ragadtatva a technikai beszélgetések szintjétől, amióta ide kerültem. Ez egy rendkívül szenvedélyes, nagyon tehetséges csapat, akik közül néhányan már nagyon régóta itt vannak, és hatalmas tapasztalattal rendelkeznek. A legfontosabb, hogy ebből a tapasztalatból és szenvedélyből merítsünk, és ne tegyük tönkre mindezt, miközben megpróbálunk fejlődni és egy futamgyőztes csapattá válni" – tette hozzá az technikai igazgatója.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.