Társoldalunk:

Merész kijelentést tett a Mercedes pilótája

2022.12.07. 17:40

George Russell a Mercedesnél töltött bemutatkozó szenzonja után a következő idényben meg sem állna a világbajnoki győzelemig.

A 24 éves brit pilóta a 2022-es szezonban csatlakozott a Mercedeshez, és az idény utolsó előtti versenyén, a Brazil Nagydíjon megszerezte csapata egyetlen győzelmét. Russell az egyéni versenyben a negyedik helyen zárt, megelőzve csapattársát, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, aki a hatodik helyen végzett ebben a rangsorban.

Russell kiemelte, hogy még felkészültebbnek érzi magát, amiért a Mercedesnél töltött első szezonjában Hamilton mellett versenyezhetett, és készen áll arra, hogy a következő idényben a világbajnoki címért harcoljon.

George Russell jővőre már vb-győzelmet ünnepelneForrás: AFP/Nelson Almeida

Teljesen készen érzem magam a világbajnokság megnyerésére. Pár éve úgy érzem, készen állok" - mondta Russell, aki korábban három idényen keresztül a Williamsnél versenyzett, ahol lényegesen kevesebb sikerélményben lehetett része.

"Úgy gondolom, hogy ebben a szezonban Lewis mellett nagyon sokat tudtam tanulni néhány apró részletről, hogyan lehet többet kihozni az autómból, többet a csapatomból. Határozottan erős telem lesz. A Mercedesnél mindenki azért fáradozik, hogy olyan autóval versenyezhessünk, amellyel esélyessé válunk a végső győzelemre" - tette hozzá a 24 éves pilóta.

Forrás