Merész kijelentést tett a Mercedes pilótája

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj 2022, szombat, sprintfutam, George Russell
Mercedes' British driver George Russell celebrates after winning the sprint qualifying to obtain the pole position at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 12, 2022, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell a Mercedesnél töltött bemutatkozó szenzonja után a következő idényben meg sem állna a világbajnoki győzelemig.

A 24 éves brit pilóta a 2022-es szezonban csatlakozott a Mercedeshez, és az idény utolsó előtti versenyén, a Brazil Nagydíjon megszerezte csapata egyetlen győzelmét. Russell az egyéni versenyben a negyedik helyen zárt, megelőzve csapattársát, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, aki a hatodik helyen végzett ebben a rangsorban.

Russell kiemelte, hogy még felkészültebbnek érzi magát, amiért a Mercedesnél töltött első szezonjában Hamilton mellett versenyezhetett, és készen áll arra, hogy a következő idényben a világbajnoki címért harcoljon.

George Russell jővőre már vb-győzelmet ünnepelne Forrás: AFP/Nelson Almeida

mondta Russell, aki korábban három idényen keresztül a Williamsnél versenyzett, ahol lényegesen kevesebb sikerélményben lehetett része.

"Úgy gondolom, hogy ebben a szezonban Lewis mellett nagyon sokat tudtam tanulni néhány apró részletről, hogyan lehet többet kihozni az autómból, többet a csapatomból. Határozottan erős telem lesz.

tette hozzá a 24 éves pilóta.

Forrás