Társoldalunk:

A Red Bull csapatfőnöke szerint Ricciardo hülyeséget csinált

2022.12.07. 10:29

Négy év távollét után Daniel Ricciardo 2023-ban visszatér a Red Bull Racinghez, még ha csak harmadik pilóta szerepében is. Christian Horner csapatfőnök tárt karokkal fogadta korábbi pilótáját, és azzal viccelődött, hogy az ausztrál valami hülyeséget csinált, amikor a 2018-as Forma-1-es szezon után elhagyta a csapatot. 

"Daniel tinédzserként csatlakozott hozzánk, mondhatjuk, hogy a csapattal nőtt fel. Nagy sikere volt nálunk, mindenki szerette, aztán csinált egy hülyeséget, és elment néhány másik csapathoz versenyezni, de igazából sosem működött" - mondta Horner a The Mirrornak. 

Ricciardo és Horner kapcsolata túlmutat főnök-beosztott viszonynálForrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull csapatfőnöke azonban örül, hogy Ricciardo visszatért a csapathoz.

"Daniel nagyszerű személyiség és hatalmas karakter. Úgy éreztük, az a helyes döntés, hogy visszahozzuk a csapatba, így újra jól érezheti magát és újra felfedezheti a Forma-1-es pilótalét örömét, nem pedig a stresszt kell majd kezelnie." 

Ricciardo öt évet töltött a Red Bullnál, miután 2014-ben a testvércsapattól, a Toro Rossótól az istállóhoz került. Max Verstappen felbukkanása azonban nem igazán motiválta, bármennyire is jól kijöttek egymással, a váltás mellett döntött. Előbb a Renault-hoz igazolt, majd a McLaren mellett döntött, onnan tér most vissza a Red Bullhoz.