A horrorbaleseteket okozó pilótájáról nosztalgiázott és az F1-es jövőjéről elmélkedett a rutinos csapatfőnök

Forma-1, Romain Grosjean, Haas, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 29: Debris following the crash of Romain Grosjean of France and Haas F1 is pictured during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 29, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Noha különösen a pályafutása elején volt jellemző Romain Grosjeanra a túlzottan agresszív stílus, az ötéves Haas-karrierje során is voltak komoly hullámvölgyei – a szép emlékek mellett ezeket emelte ki az amerikai istálló csapatfőnöke, Günther Steiner, aki a francia esetleges visszatéréséről is megszólalt.

Grosjean 2016-ban váltott csapatot a Forma–1-ben, amikor a Lotustól igazolt át a Haashoz. A francia pilóta 10-szeres állhatott pódiumra, mielőtt megérkezett az amerikai csapathoz, de ott már nem tudott további dobogós helyezéseket szerezni – a legjobb helyezése egy 4. hely volt a 2018-as Osztrák Nagydíjon. Jó néhány mélypontja is volt Grosjeannak az öt szezon során a vezetési teljesítmények terén, amelyek némelyike értetlenül hagyta egykori főnökét is. Günther Steiner nem értette, hogy hogyan ingadozhat ennyire a pilótája formája – még egy kifejezést is kitalált rá.

Romean Grosjean autója ilyen pozícióban volt, amikor a francia pilóta utolsó alkalommal szállt ki F1-es járműből – szerencsére élve Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

„Én azt mondanám, hogy a legjobbat hoztuk ki Grosjeanból.

– mondta Steiner, aki bakui és interlagosi példákat is felhozott arra, amikor Grosjean egy adott hétvégén belül is teljesen eltérő formát mutatott. – "Grosjean-ozásnak" neveztük az ilyeneket."

A francia pilóta utolsó F1-es pillanata az ijesztő bahreini balesete volt 2020 végén, majd a következő idénytől az IndyCarba szerződött. Azonban ahogy Kevin Magnussennek sikerült, úgy ő sem teljesen esélytelen arra, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba, Steiner azonban kevesebb esélyt lát arra, hogy Grosjean felmondja a szerződését az Andretti Autosporttal.

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!