Társoldalunk:

A tehetséges autóversenyző 180-nal száguldozott a városban, majd feltette a videót az internetre

2022.12.06. 08:40

Amaury Cordeelnak, a Forma–2 belga pilótájának gyorshajtás miatt elvették a jogosítványát.

A már korábban is gyorshajtással gyanúsított, ám akkor büntetés nélkül maradt Cordeel a szülővárosában, Temsében ért el 179 km/h-s végsebességet egy olyan útszakaszon, ahol a határ csak 50 km/h. Mégis csupán azután kapták el, hogy egy – azóta letörölt – videót tett közzé az ámokfutásáról az internetes oldalán, amit valaki megosztott a helyi rendőrséggel.

Az idén az F2-ben újoncként a Van Amersfoort Racing színeiben teljesítő pilóta még 2020 decemberében követte el a bűncselekményt, de csak most – 2022 decemberében – született meg az ítélet: 3600 eurós pénzbírsággal sújtották, miközben hat hónapra elveszítette a jogosítványát is.

Amaury Cordeel (22) tavaly még Tóth Lászlóval (20) egy sorozatban, a Forma–3-ban szerepelt, de már akkor is ismert volt a bűncselekményeForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

A most 20 éves Cordeel a bíróságon tagadta, hogy ő ült a volán mögött.
„Nem vezethettem én, hiszen akkor még egyáltalán nem is rendelkeztem jogosítvánnyal" – állította, majd az ügyvédje is megerősítette. – „Semmiféle kapcsolat nem lehet a videó és aközött, hogy ügyfelem vezetett. Az apja autója volt, de semmi bizonyíték nincs arra, hogy az ügyfelem volt a sofőr."

A bíróság azonban másként látta és bűnösnek találta Cordeelt, aki jövőre elvileg Jack Doohan csapattársa lesz a Virtuosi Racing csapatánál, de az ítélet könnyedén hatással lehet a karrierjére is. Az F2 vezérigazgatója, Bruno Michel is megerősítette, hogy vizsgálni fogják a belga pilóta esetét.
„Valószínűleg ezt meg kell beszélni az FIA-val, hogy megtudjuk, hogyan kell kezelni és kell-e valami különlegeset tenni, de az biztos, hogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt a tényt." 

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!