Társoldalunk:

Nagyon meglepődött a hatalmas megtiszteltetés után a szezon meglepetésembere

2022.12.05. 10:52

Két év kihagyás után Kevin Magnussennek adták át az F1 egyik legértékesebb díját, a Lorenzo Bandiniről elnevezett trófeát.

1992 óta Olaszországban kapja meg a Ferrari egykori versenyzőjéről elnevezett díjat a Forma–1 egyik pilótája vagy csapata, aki az adott szezonban valamilyen szempontból különleges eredményt ért el. 2020-ban elmaradt a díjátadó, tavaly pedig a 2019-es évre ítélték oda Charles Leclerc-nek a trófeát, amit így idén lényegében két szezonnyi kihagyás után kapott meg ismét valaki. Ez a valaki Kevin Magnussen volt, aki Nyikita Mazepin helyén az utolsó pillanatban tért vissza az F1-be, majd a Haasszal egyből ötödik helyet szerzett a szezonnyitón, a Sao Pauló-i Nagydíjon pedig bombameglepetésre pole pozíciót szerzett a sprintfutamra – utóbbi eredményét már úgy érte el, hogy ismert volt: övé az idei Bandini-trófea.

A dán pilóta a hétvégén vette át a díjat az istálló legfőbb képviselőinek jelenlétében, majd boldogan értékelte a pillanatot.
A Haas egy kis csapat, és nagy megelégedéssel töltött el minket, hogy pole pozíciót szereztünk. Főleg annak tudatában, milyen nehéz az élre kerülni a mai F1-ben. A következő célom, hogy visszatérjek a dobogóra annyi év után – nyilatkozta Magnussen, aki eddig csak a legelső versenyhétvégéjén, a 2014-es szezonnyitón állhatott a pódiumra. – Megtiszteltetés számomra, hogy engem választottak erre a díjra. Megtisztelő megkapni a trófeát, amit Lorenzo Bandiniről, a helyi hősről neveztek el, aki szép eredményeket ért el a Ferrarival. Ha arra gondolok, hány bajnok kapta meg ezt a díjat a múltban, még csak magyarázatot sem tudok arra, én miért kaptam meg."

Ami a világbajnokokat illeti, eddig csak Michael Schumacher kapta meg olyan szezonért (2002) a Bandini-díjat, amikor vb-címet szerzett, de Jacques Villeneuve, Lewis Hamilton, Jenson Button, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Nico Rosberg és Max Verstappen is azok közé tartozik, aki vb-trófea mellett Bandini-díjjal is büszkélkedhet már.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!