Társoldalunk:

Megdöbbentő döntés: élete legrosszabb szezonja után is Hamiltont választották a legjobbnak

2022.12.05. 14:24

Az idén visszavonult, négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel kapta az Autosport című szaklap életműdíját. A Forma–1 számos díjat begyűjtött a nemzetközi autósport angliai gáláján, hiszen az év versenyzőjének Max Verstappent, az év autójának a Red Bull RB18-asát, az év újoncának Csou Kuan-jüt, az év brit pilótájának Lewis Hamiltont, az év legjobb pillanatának pedig George Russell Sao Pauló-i győzelmét választották.

A 35 éves Vettel az úgynevezett Gregor Grant-díjat vasárnap este, a Londonban tartott gála keretében vette át.
„Azt hiszem, leginkább az fog hiányozni az eddigi életvitelemből, hogy olyan sok emberrel dolgozhattam együtt, akik közül mindegyik hatalmas szenvedéllyel végzi a munkáját" – mondta, és hozzátette, tíz évvel ezelőtt még úgy gondolta, ez egy „normális életvitel", mostanra azonban rájött, hogy valójában keveseknek adatik meg ez a kiváltság.

Sebastian Vettel és Max Verstappen is díjat kapott LondonbanForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Bryn Lennon

„Nem arról van szó, hogy nem szeretem már a Forma–1-et, az utolsó néhány versenyt is ugyanúgy tudtam élvezni. A visszavonulásom bejelentése után nagy tehertől szabadultam meg, hiszen ez a sportág az eddigi életemben végigkísért" – jelentette ki a német versenyző, aki elsősorban azzal indokolta búcsúját az autósport elitkategóriájától, hogy több időt szeretne a családjával tölteni.

Vettel a Red Bull istállóval nyerte mind a négy egyéni vb-címét, mégpedig sorozatban, 2010 és 2013 között. Pályafutása során 299 F1-es futamon indult és 53-szor győzött.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!