Verstappen elárulta, hol fordította a maga javára a rettenetesen kezdődő idényt

Max Verstappen
Max Verstappen of Red Bull Racing on the podium after the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 20, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A sorozatban második világbajnoki címét szerző Max Verstappen elárulta, hogy véleménye szerint hol fordította át a saját javára az idei sorozatot.

A 25 éves holland számára nem kezdődött jól a 2022-es idény, hiszen az első, bahrein, illetve a harmadik ausztrál nagydíjon is a második helyről kellett kiállnia a RedBull technikai problémái (az üzemanyagrendszerrel adódtak gondok) miatt. Igaz, hogy a két balszerencsés futam között győzött Szaúd-Arábiában, de az első három versenyen két győzelmet és egy második helyet elérő Charles Leclerc jócskán elhúzott.

Az idény végén aztán Verstappen meggyőző fölénnyel (454 a 308 ponttal szemben) utasította maga mögé a monacóit, és most azt is elárulta, hogy fordulta jóra a dolgok.

"Borzasztóan kezdődött a szezon, komolyan azt éreztem, hogy nem fogunk tudni a bajnoki címért harcolni. De aztán gyorsan fordult a kocka, és egyre versenyképesebb lett az autó. Őrült idény volt, ha a győzelmeket nézzük, és nagyon-nagyon szórakoztató is. Komolyan, ezt soha nem gondoltam volna a szezon elején."

Max Verstappen vitathatlanul a legjobb volt az idei szezonban Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Na, de jöjjön a lényeg, ahol minden jóra fordult. Valójában persze nincs nagy meglepetés, legalábbis azok számára, akik követték az eseményeket.

"Az imolai hétvége nagyszerű volt, ott nagyon erősek voltunk. Aztán pedig szép lassan csökkenni kezdett a különbség, ami természetesen, mindig jót jelent" - emlékezett vissza a holland.

Az Emilia Romagna-i Nagydíjon Verstappen mindent vitt: övé lett a pole, ő nyerte a sprintet és a futamot is, és még a leggyorsabb kört is ő futotta. Az volt a szezon negyedik nagydíja, ami után rögtön nyert még kettőt, és végül rekordot jelentő 15 futamgyőzelemmel zárta az idényt, amely során a 22 versenyből csupán öt alkalommal maradt le a dobogóról. Az első két futam kivételével mindannyiszor célba ért, és egyszer sem végzett a 7. helynél hátrébb.