Így tenné vonzóbbá a Forma-1-et a visszavonult Sebastian Vettel

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Sebastian Vettel
Sebatian Vettel before the drivers parade ahead of the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 20, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A szezon végén visszavonult négyszeres világbajok, Sebastian Vettel egy pódiumbeszélgetésen mondta el, szerinte hogy lehetne vonzóbbá tenni a Forma-1-et.

A 35 éves, 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet nyerő német versenyző idény közben éppen a Hungaroringen jelentette be, hogy nem folytatja tovább aktív versenyzői pályafutását. A német versenyző így már külső szemlélőként tekint a Forma-1-re, és szerint "sokkal többet kell tenni, hogy megőrizze hitelességét" a sorozat a szurkolók előtt.

Vettel szerint a közeljövőben a legfontosabb az egyenlőség és a fenntarthatóság erősítése, valamint átláthatóbbá kell tenni a szervezetet a szurkolók számára. Magyarán a drukkereknek nagyobb rálátásuk kell, hogy legyen az egyes döntések hátterére.

Sebastian Vettel az aktív versenyzéstől elköszönt, de az F1-től nem szakadt el Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Az F1 vezetésének sokkal átláthatóbbnak kellene lennie, hogy hiteles maradhasson a jövőben is, ha valamit mond, tesz, vagy tenni szeretne" - véli a német.

Vettelnek az autókkal kapcsolatban is van ötlete.

"Sokkal könnyebb autókat szeretnék látni az F1-ben. Szerintem akkor jóval élvezetesebb lenne a verseny. Gyakorlati haszna is lenne, hiszen, ha könnyebbek az autók, kevesebb gond van a gumikkal. Direktebb és izgalmasabb lenne vezetni az autókat" - lelkendezett Vettel.