Társoldalunk:

Elindultak a találgatások: az F1 vezérkara így pótolná a kieső kínai nagydíjat

2022.12.03. 09:08

Mint ismert, törölték a Kínai nagydíjat a 2023-as naptárból, így zsinórban negyedik alkalommal sem rednezik meg a sanghaji versenyhétvégét. A találgatások máris elindultak arról, mely helyszínnel tölthetik fel a megüresedett helyet az F1-ben.

Az F1 még pénteken közölte, hogy a Kínai nagydíjat 2023-ban sem rendezik meg az ország szigorú COVID-protokollja miatt. Kínában változatlanul szigorú intézkedések vannak érvényben a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, ezek pedig jelentősen megnehezítik a nagyszabású rendezvények megtartását az ázsiai országban.

A versenysorozat vezetősége azon dolgozik, hogy pótolni tudja a sanghaji futamot egy másikkal, s amint ebben az ügyben sikert érnek el, azonnal tájékoztatják majd a nyilvánosságot.

„A Forma-1 mérlegeli az alternatív lehetőségeket a 2023-as naptárban keletkezett üres hely betöltésére, és hamarosan friss hírekkel szolgál" – írták.

Portiamo lehet ismét a beugróForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Sajtóértesülések szerint a portugáliai Portimao versenypályának van a legnagyobb esélye arra, hogy betöltse a kínai futam törlése miatt keletkezett üres helyet. A portugál helyszín 2020-ban és 2021-ben is rendezhetett Forma-1-es futamot, akkor is "beugróként".

Érdekesség, hogy Isztambul is érdeklődhet az üres hely iránt - írja a The Race. A törökök már a Francia Nagydíj kiesése kapcsán is szerettek volna kiharcolni maguknak egy állandó helyet, ám a hosszú távú szerződésből semmi sem lett végül.

A jövő évi F1-es versenynaptár eredetileg rekordot jelentő, 24 futamot tartalmazott, a Kínai Nagydíj április 16-i dátummal szerepelt benne. Az év harmadik futamát április 2-án Ausztráliában rendezik, utána egyelőre április 30-ai dátummal Azerbajdzsán következik, míg április 16-a felszabadult.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!