A McLarenhez igazolt az IndyCar-bajnok spanyol pilóta

NTT IndyCar Series XPEL 375 - Qualifying GettyImageRank2 motorsport indy racing league Horizontal SPORT
Alex Palou lesz a McLaren új tartalékversenyzője
Vágólapra másolva!
A McLaren bejelentette, hogy az IndyCar-bajnok Alex Palou lesz a Forma-1-es csapat egyik tartalékpilótája a 2023-as szezonban.

A McLaren tudatta, hogy a spanyol versenyző az IndyCarban végzett feladatai mellett az F1-es csapat tartalékversenyzőjeként rendelkezésre áll minden olyan nagydíjon amelyen Lando Norris vagy az újonnan szerződtetett Oscar Piastri nem tudna vezetni.

Alex Palou lesz a McLaren új tartalékversenyzője Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/James Gilbert

A 25 éves Alex Palou korábban részt vett a McLarennel a 2022-es Egyesült Államok Nagydíjának szabadedzésén, valamint Barcelonában és Spielbergben is segítette a csapatot tesztpilótaként.

Palou négy győzelmet és 15 dobogós helyezést szerzett az IndyCarban, és 2021-ben ő lett az első spanyol pilóta, aki megnyerte a sorozatot.

Szeretnék tovább fejlődni versenyzőként, és nagyra értékelem a McLaren bizalmát, amit a jövő évi új szerepvállalással kaptam" - mondta 25 éves spanyol pilóta, aki a Forma-1-gyel párhuzamosan tovább folytatja pályafutását az Indycar-sorozatban.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke elmondta, örülnek, hogy Alex Palou lesz a csapat egyik tartalékversenyzője, ugyanis lenyűgözte a csapatot a fejlesztési teszteken.