Társoldalunk:

A McLarenhez igazolt az IndyCar-bajnok spanyol pilóta

2022.12.01. 16:01

A McLaren bejelentette, hogy az IndyCar-bajnok Alex Palou lesz a Forma-1-es csapat egyik tartalékpilótája a 2023-as szezonban.

A McLaren tudatta, hogy a spanyol versenyző az IndyCarban végzett feladatai mellett az F1-es csapat tartalékversenyzőjeként rendelkezésre áll minden olyan nagydíjon amelyen Lando Norris vagy az újonnan szerződtetett Oscar Piastri nem tudna vezetni. 

Alex Palou lesz a McLaren új tartalékversenyzőjeForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/James Gilbert

A 25 éves Alex Palou korábban részt vett a McLarennel a 2022-es Egyesült Államok Nagydíjának szabadedzésén, valamint Barcelonában és Spielbergben is segítette a csapatot tesztpilótaként.

Palou négy győzelmet és 15 dobogós helyezést szerzett az IndyCarban, és 2021-ben ő lett az első spanyol pilóta, aki megnyerte a sorozatot.

Izgatottan várom, hogy 2023-ban a McLaren csapat egyik tartalékversenyzőjeként a csapat tagja lehessek. Már ültem az MCL35M és az MCL36 volánja mögött is, és nagyszerű élmény volt, így alig várom, hogy a jövő évi autót is vezethessem. Szeretnék tovább fejlődni versenyzőként, és nagyra értékelem a McLaren bizalmát, amit a jövő évi új szerepvállalással kaptam" - mondta 25 éves spanyol pilóta, aki a Forma-1-gyel párhuzamosan tovább folytatja pályafutását az Indycar-sorozatban.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke elmondta, örülnek, hogy Alex Palou lesz a csapat egyik tartalékversenyzője, ugyanis lenyűgözte a csapatot a fejlesztési teszteken.