Új karrierbe kezd a Haas csapatfőnöke

Mick Schumacher, Günther Steiner
Haas F1 Team's German driver Mick Schumacher (R) speaks with Haas F1 team's Italian team principal Guenther Steiner in the pits of the Zandvoort circuit during the second free practice session ahead of the Dutch Formula One Grand Prix, on September 2, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Netflix Forma-1-ről szóló sorozatának egyik kedvence, Günther Steiner nem tölti tétlenül az offszezont. A Haas csapatfőnöke könyvet ír a 2022-es szezonról - jelentette be közösségi oldalán a csapat. 

A könyv a „Suriving to Drive" címet viseli - nyilvánvaló utalással a már említett netflixes sorozatra -, és egy naplóra hasonlít majd. Steiner szemszögéből nézve tekinthetünk végig a szezonra, hogy az olvasó az eddigieknél is többet tudjon meg egy Forma-1-es csapat kulisszatitkairól.

Mick Schumacher (jobbra) bőven adott könyvtémát Günther Steiner (balra) naplójához Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A szerző és a csapat jó évet választott a napló vezetésére, a 2022-es idény ugyanis meglehetősen viharos volt a Haas számára.

Elég, ha csak az orosz-ukrán háború miatti pilótaváltásra gondolunk, a Haas ugyanis kirúgta orosz pilótáját, Nikita Mazepint, és a korábbi versenyzőjüket, Kevin Magnussent hozták vissza a helyére. Később aztán Mick Schumacher távozása körüli találgatás volt a reflektorfényben, ugyanakkor a német első F1-es pontjait is megszerezte, a dán pedig a csapat első pole-ját húzta be Brazíliában.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!