Társoldalunk:

Meghatóan tisztelgett a Mercedes Niki Lauda előtt

2022.11.30. 15:07

A Mercedes azzal tisztelgett Niki Lauda előtt, hogy átnevezte a brackley-i gyáruk központjába vezető utat, ami így már a háromszoros F1-es világbajnok nevét viseli.

Az F1 történetének egyik legnagyobb neve, Lauda nem hivatalosan ugyan, de az "ügyvezető elnöki" szerepet töltötte be a Mercedes csapatnál, és ezt a pozíciót 2019-ben, 70 évesen bekövetkezett haláláig megtartotta.
A Mercedes a helyi hatóságok és Lauda családjának jóváhagyását követően úgy döntött, hogy az osztrák legenda tiszteletére átnevez egy utat a Mercedes-székháznál.A "Lauda Drive" névre átkeresztelt út a Mercedes technológiai parkjának közepén halad keresztül. Az eseményre a Mercedes munkatársai előtt került sor, Toto Wolff csapatfőnök vezetésével.

Wolff: Lauda öröksége tovább él
Toto Wolff megragadta az alkalmat, hogy tisztelegjen "egyik legjobb barátja" előtt, és megjegyezte, hogy Lauda milyen értékes lett volna a Mercedes számára egy olyan nehéz évben, mint az idei volt.
Igazi megtiszteltetés a Lauda Drive leleplezése, és nagyszerű volt látni, hogy a csapat ennyi tagja összegyűlt, hogy részt vegyen rajta- mondta Wolff.
Bár a kedves barátunk és kollégánk, Niki nem szerette volna, hogy nagy felhajtást csapjunk, ő is büszke lenne arra, hogy ezt az utat róla nevezték el. Mindannyiunk számára kiváltság volt mellette dolgozni, és volt szerencsém az egyik legjobb barátomnak nevezni őt.

Majd arról is beszélt, a csapatfőnök, hogy mekkora űrt hagyott maga után Lauda a Mercedesnél:
Hatalmas mértékben hozzájárult a sikereinkhez, nagyszerű partnerem volt, egy erős jellem, aki nagyon hiányzik nekünk. Bárcsak még mindig itt lenne, mint barátom és mint tanácsadó, mert sok kérdést szerettem volna feltenni neki az idén. Az öröksége sokféle formában él tovább, de tudni, hogy a Lauda Drive-on ennyi ember fog végigmenni az elkövetkező években, nagyon különleges érzés.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK